Kommer att sätta in en kamin i sovrummet i vårt fritidshus och letar därför efter en liten kamin som passar för detta ändamål. Är det någon som har erfarenheter av att sätta en mindre kamin i ett rum om cirka 15 kvadratmeter?

Har som hastigast kikat på Orion från Nordpeis som har en angiven effekt på 2-6 kW, tar liten plats och som ser någorlunda bra ut.

Det verkar som man får välja bland gjutjärnsmodeller för att komma ner i storlek och effekt. Någon som har annat förslag på kamin?

nord_orion_stor.jpg
 
Vi köpte en liten 4kw kamin från kaminkungen. Visingsö? hög men smal och liten lucka (för att se elden). Den har vi i ett 16m2 rum och det går att elda 2-3 brasor under en kväll inte mer om man inte vill ha bastuvärme. Vi tycker den är bra och dessutom var den billig. Mitt råd är helt klart att inte ta något större än 2-6kw till ett så litet rum! // Micke
 
Är det den här från Kaminexperten du menar?
Utbudet av små kaminer verkar inte vara så stort, speciellt om man vill ha en kamin med glas för att öka mysfaktorn.

1002-02.jpg
 
Japp, den är det. Blir varm snabbt och är lätt att elda men inte så super tidsenlig i vårt missionshus från 1894 men det får gå ändå. // Micke
 
Funderar också på en Visingsö från kaminexperten. Är ni fortfarande nöjda? Kan man ansluta extern tilluft på den?
 
Någon som har ångrat sig om den där kaminen Visingsö eller Milano som den också kan heta? Är det ett bra köp för den pengen?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.