Snailman
en liten film finns här: http://www.youtube.com/watch?v=cL5opJk1SHY


och här beskrivs en liknande metod

http://www.kanerva.se/spackling.html

http://www.kanerva.se/vatrum.html

gäller ett betonggolv platta på mark nybyggnad

har det någon betydelse vilket fabrikat man använder till spacklingen (oberoende av vilken duk man väljer senare) behöver det tex vara cementbaserat.

nyare platta betyder ej tillskjutande fukt såvitt jag förstått rätt...

kan tex ardex a45 vara lämpligt? http://www.ardex.se/uploads/tx_ardex/A45_produktblad_01.pdf

Reparations- och fallbyggnadsspackel ARDEX A 45 kan spacklas ned till nära 0 mm och läggas i lagtjocklekar upp till 50 mm på ytor mindre än 1,5 m² t ex vid fallbyggnad i badrum. På större ytor ska bruket blandas med ARDEX torrsand, kornstorlek 0,8-1,2 mm, med ett blandningsförhållande på: 3 delar ARDEX A 45 till 1 del sand.
 
T
Varför krångla till det när det finns något som heter flytspackel?

Snubbarna på dina länkar tar två dagar på sig att spackla ett badrum:wow::x
 
A45 är det klart bästa spacklet om du ska handspackla fall
 
Snailman
nino skrev:
A45 är det klart bästa spacklet om du ska handspackla fall
Ok, det ska inte ha någon betydelse vilket tätskiktsfabrikat man väljer sedan?

(jag vågar mig inte på att flytspackla, det är ju en del fall redan så det är ju inte helt plant från början...) jag har inte så väldigt bråttom heller då jag tyvärr har en massa annat som inte heller är färdigt :banghead: ;)
 
Redigerat:
jag hade pluggat brunnen, flytspacklat och sedan tagit en stoor bredspackel och dragit runt brunnen innan det brunnit helt och gjort mitt fall så - samt grävt fram brunnen naturligtvis.

För att handbygga ett fall så hade jag rekomenderat CM 840 ifrån Combimix..
 
S
varför krångla till det med flytspackel?
ardex eller weber bruk rekommenderar jag
 
Vi valde stora klinkerplattor och enbart lokalfall, då gick det smidigt med Flytspackel. Men jag vet inte om jag vågat mig på att flyta med fall i ett helt badrum som lekman, då hade jag nog valt weber eller motsvarande
 
Om man bara ska bättre på fallet från väggarna mot brunnen så föreslår jag Ardex K14 det är som lortigt vatten att slå ut
Sätt ev en avstängningslist runt lokalfallet, slå K14 längs med väggarna och låt det själv rinna, ev lite hjälp med en spackel , blir hur bra som helst.
Rätt spackel till rätt fall är a och o, K14 är från 0-10 mm, ett fiberspackel är från 4-40 mm eller liknande och har oftast minimalt med vatten i sig (eftersom man oftast använder det på spångolv) och flyter därför inte jättebra
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.