Vi ska renovera badrummet i nyköpta villan.
Det finns vattenburet värmesystem och vi har tänkt installera bergvärme.
I badrummet skulle vi vilja ha golvvärme istället för det gamla element som idag sitter på väggen.
Spontant tycker jag vattenburet eftersom att systemet finns i huset och man kan utnyttja bergvärmen, men har hört en del negativa kommentarer angående det.
Är det någon som har erfarenheter, tankar, åsikter??
 
El = året runt, vattenburen kopplad till övrig uppvärmning = ingen värme maj-september. Varför inte både och, elslingan kostar kanske 2000 i extrakostnad.
Edit: el ger värme till golvet, men vissa givare läser av rumstemperatur och stänger av golvvärmen, vilket händer ofta på sommarhalvåret, så kolla upp vilken typ du vill ha.
 
Redigerat:
Krilleman
Vattenburet, lätt val!

Om du önskar värme på sommarhalvåret också, så välj en minishunt med elpatron som sköter det på sommaren!
 
Och är det billigare än att lägga i elslinga?
 
Redigerat:
Krilleman
Inte i installationskostnad, men i helheten, när du skall driva systremet i ett "X" anatal år så räknar du lätt hem installatioen när du bara kör på elen ca 3 månader "fullt ut" på ett år!
 
Lägg båda. Det gjorde vi. Ångrar det inte en sekund.
Inte kul att frysa om fötterna.
Vet inte vilket som är mest prisvärt , minishunt med elpatron eller slinga.
Fördelen med minishunt är ju att pajjar patronen går den att byta.
Det går ju inte med en slinga.
Perrry
 
Har Ni vattenburet i övriga huset så är det för mej självklart att ha det i badrummet också, varför blanda in ett system till med ytterligare en hantverkare?
Vi har iofs fjärrvärme, det kanske skiljer sej fr värmepump(?) men vi har varmt i badrumsgolven på sommarhalvåret också OM det behövs, är ju bara att släppa på lite vatten i just den slingan. Så gjorde vi när vi hade vedeldat också, eldade för varmvatten och körde lite golvvärme om det behövdes, varför skulle den bli helt avstängd på sommarhalvåret??
 
Elvärme klar fördel på sommaren men en extra kostnad på vintern. Brukar dock vara ganska begränsad kostnad när det bara gäller ett badrum. Kan vara smidigare med el då man kan styra termostaten i badrummet och kan då ställa in veckovis och stänga ner värmen när du är på jobbet eller på natten när du ligger och sover. det ena förtar ju inte det andra, man kan ju ha handduks tork som värmer luften i badrummet på vatten och bara ha el-golvet som en konfortvärme i golvet sommar och vinter. el-golvet lär väl vara enklare att installera och troligen mycket billigare. http://www.hvg.se eller http://www.biltema.se Har använt värmekabel från båda.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.