Vårt badrum är byggt med dusch-hörna och badkar. Men vi har 60x60cm klinker plattor som gjorde att vi inte kunde ha fall mot två brunnar i badrummet. Alltså har vi bara en brunn, i duschen. Badkaret saknar brunn, det är anslutet direkt genom ett rör i golvet.

Comfort-buktiken i Halmstad byggde hela vårt badrum. De sa att det vatten som man stänker utanför skulle rinna in i duschen och ner i brunnen.

MEN när jag badade för första gången idag så stänkte jag lite utanför med vilje, men så snopen jag blev när endel av vattnet rann mot tröskeln, tur att där var silicon som stoppade. Troligtvis hade det runnit ner i brunnen om jag hade stänkt ut mer...

Är detta normalt?

Lite bilder så ni kan se hur badrummet ser ut.
 
  • DSC01620.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • DSC01622.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • DSC01623.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tycker golbrunnen ligger farligt nära badrumsdörren och att det dessutom verkar som du har en låg tröskel mot angränsade rum.

mvh/lelle
 
Bakfall får inte förekomma någonstans i badrummet, och på den där ytan bör fallet ligga i intervallet 20-6,7 mm/m. Rinner det mot dörren istället för brunnen så låter det ju felaktigt, men kolla med ett vattenpass.

Tätskiktets nivå vid tröskeln måste vara minst 20 mm högre än brunnens överkant, men behöver inte sticka upp högre än plattan.

Comfort borde nog ha avrådit från att lägga så stora plattor eftersom det är svårt att få till ett bra fall med dom, och med den lösningen för badkarsspillet så är ju ett bra fall precis vad som krävs.
 
Trösklen sticker upp ca 1,5 cm över plattorna. Kollade senare igår att hälla på vatten på plattorna, tillslut hittar vattnet fram till brunnen ändå. men det blir en lite vattenpöl vid tröskeln. Men detta är om man spiller på ordentligt med vatten, typ 4 dricksglas....
Tror att ytspänningen i vattnet gör att det inte rinner iväg så lätt....
 
Comfort var här idag, de säger att det inte är så roligt att det först rinner mot dörren, men vattnet hittar till brunnen ändå så det är inte katastrof.
Hur ställer man sig till detta?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.