har lite funderingar på varför man inte använder epoxifog i badrum, den ska ju vara helt tät, och vara lätt att rengöra mm

någon som kan förklara varför man inte använder detta i badrum
 
Följande är i huvudsak spekulationer.

Man vill nog inte ha så tät fog, det täta skiktet ligger ju under keramiken. Det skulle fastna en hel del vatten mellan de båda skikten, och skulle kanske kunna ställa till problem, särskilt i kombination med golvvärme. Och att ta bort tätskiktet under skulle inte fungera, så tät kan man knappast få epoxifogen. Särskilt inte i trähus som rör på sig och skulle orsaka sprickor här och där. Dessutom är det bara glaserade plattor som är täta mot vatten.

I övrigt är epoxyfogen dyrare och mer svårjobbad än vanlig. Har för mig att den kräver särskild utbildning för att användas yrkesmässigt, men jag kan ha fel.
 
Visst kan du använda den om du vill, men det kostar! Som ex. Ardex WA, epoxifästmassa/fog, ca 100 kr/kg... Vet ej om den kan läggas på vanligt tätskikt, men det finns epoxitätskikt också, ex Ardex P 2-K + S 2-K, för ca 350kr/kg....
Och som Jon_h säger, svår att jobba med, vilket medför dyrare läggning och större slitage på verktyg. Och eftersom det är en härdplast, så gäller Arbetarskyddsstyrelsens anvisningar för arbete med härdplaster.
 
Epoxy är elakt.

Inte nog med att det kan framkalla långvarig fiskdöd, (läs på förpackning) helt enkelt miljövidrigt. Dessutom utsätter det fogaren för illaluktande smägg som också kladdar ner allt man rör vid. När man väl accepterat att allt man rör vid blir kletigt bör man vänta tills fogen fått rätt egenskaper för att tvättas. Det kan eventuellt variera mellan 20 minuter upp till en timme. Väntar du för länge så att fogen börjar brinna finns det inte ett medel i världen som kan få bort fogen från plattorna.

Förutom de egenskaper jag nu nämnt så är epoxyfog en fantastiskt produkt. Den tål allt. Syra, alkaliska ämnen ja nämn det så klarar den det. Säkerligen vattentätare än kakelplattorna i sig. Personligen ( jag har jobbat en hel del med epoxy) skulle jag inte använda den i ett privathem ens under pistolhot.
 
Ja, det är elakt som fan! Va med farsan och lade golv i byssan på ett fartyg, och farsan fick allergiska reaktioner, blev röd som en kokt kräfta och svällde upp i ansiktet....inge kul! Själv så klarade jag mej bra. Men i ärlighetens namn så slarvade vi en aning med skyddsutrustningen...
 
o f*n e det så aggresivt. såg detta första gången på bänken i ett kök. svart granit fogat med epoxifog. grymt snyggt var det. det roliga med epoxifog är ju att ytan blir helt blank samt att man kan välja färg på fogen också.

någon som vet om det finns vanlig fog som har liknande egenskaper men inte e så elakt??
 
Finns vissa "plastificerade" fogar men de kommer ändå inte upp i epoxyns tålighet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.