75 527 läst · 288 svar
76k läst
288 svar
Vad är det BÄSTA du har i ditt kök?
Medlem
· Stockholm
· 2 188 inlägg
https://ölkylen.se/produkt.php?pid=3065H huggan skrev:
Har en identisk i källaren också sedan tidigare - funkar bra
Phu ..! Vid det här laget har väl alla, utom de allra mest nördiga övergett tråden, men även jag känner att jag bara MÅSTE få säga mitt. Mitt fjärde helrenoverade kök har varit färdigt i fyra år nu och det allra bästa jag gjorde var att köpa Ikeas nya serie, lättmonterat till tusen.
Nej, förresten, det bästa var att lägga distans på baksidan av underskåpen, 15 centimeter där jag kunde dra rör. Det gav en djupare bänkskiva där sådant som brödrost, våffeljärn, matberedare och sådana där köksmaskiner som lätt glöms bort när de är utom synhåll alltid kan stå framme utan att vara i vägen.
Onödigt många vägguttag så att de här apparaterna kan stå inkopplade - ja, jag vet att detta är en vattendelare, men jag hävdar med dårens envishet att en strömbrytare är avsedd för just det, ett vägguttag skall alltså inte användas som strömbrytare.
Lådor istället för skåpluckor, men inte låda i låda - hatar det, har det i badrummet, så jag har testat både ock.
Induktionshäll är ett måste om man investerar i nytt. Ta farväl av den gamla aluminiumkastrullen och skicka med vattenkokaren, den behöver du inte mer.
Avfallskvarn, men det beror på om din kommun tillåter. Stockholm gör det, Göteborg gör det inte.
Överskåp? Absolut, så höga som möjligt. Däruppe är ju perfekt att ställa undan julsaker och annat som är svårt säsongsbetonat.
Slutligen. Börja använd vedspisen. Trivsel är ju A och O.
Nej, förresten, det bästa var att lägga distans på baksidan av underskåpen, 15 centimeter där jag kunde dra rör. Det gav en djupare bänkskiva där sådant som brödrost, våffeljärn, matberedare och sådana där köksmaskiner som lätt glöms bort när de är utom synhåll alltid kan stå framme utan att vara i vägen.
Onödigt många vägguttag så att de här apparaterna kan stå inkopplade - ja, jag vet att detta är en vattendelare, men jag hävdar med dårens envishet att en strömbrytare är avsedd för just det, ett vägguttag skall alltså inte användas som strömbrytare.
Lådor istället för skåpluckor, men inte låda i låda - hatar det, har det i badrummet, så jag har testat både ock.
Induktionshäll är ett måste om man investerar i nytt. Ta farväl av den gamla aluminiumkastrullen och skicka med vattenkokaren, den behöver du inte mer.
Avfallskvarn, men det beror på om din kommun tillåter. Stockholm gör det, Göteborg gör det inte.
Överskåp? Absolut, så höga som möjligt. Däruppe är ju perfekt att ställa undan julsaker och annat som är svårt säsongsbetonat.
Slutligen. Börja använd vedspisen. Trivsel är ju A och O.
Bästa i köket är ju att ha en layout som fungerar till det man brukar köket till. I mitt fall, som lagar mycket mat, så vill jag ha mycket arbetsyta mellan häll och vask och gärna diskmaskin till höger om vasken för att snabbt bli av med disk. Ska man nämna några detaljer eller funktioner som jag aldrig skulle vara utan är det nedan:
- Automatiskt utskjutande sopsortering. Öppnas genom touch med foten. Kunde jag ha det på alla lådor i bänkskåpen hade jag haft det. Självklart måste man ha lådor i bänkskåpen.
- 80 cm ho i silgranit. Väldigt bra material som är lätt att städa. Stor ho innebär att man får ner även stora formar och annat skrymmande.
- 80 cm häll. Mindre hade jag aldrig velat ha. I nästa kök blir det 90 cm.
- Ugn med pyrolysrengöring. Förstår inte vad man gjorde innan detta kom.
- Stektermometer i ugnen. Väldigt bra. Använder det hela tiden och funkar väldigt bra.
Medlem
· Region Hovedstaden
· 16 inlägg
Vårt kök hade två parallella bänkar med över- och underskåp men det var trångt att arbeta i så jag gjorde om till en bänk med utdragslådor och en skåpsvägg i vinkel. I skåpsväggen sitter nu ugn, mikrovågsugn och kylskåp. Under induktionshällen, där det blir rätt varmt, sitter krydd- och telådan. I lådorna underst har vi kastruller och stekpannor. Mellan häll och diskho sitter diskmaskinen. Mellan diskhon och skåpsväggen, omedelbart under bänkskivan, sitter en 45 cm bred sopsorteringslåda. I hörnskåpet sitter en LeMans-inredning. Bäst: Vattenkokaren på 3 kW (har egen säkring), sopsorteringslådan och LeMans-inredningen. Sämst: mjukstängningsmekanismen på soplådan är utsliten efter bara 4 år, men den går också mycket. Före- och efter-bilder nedan
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Allvetare
· Västra Götaland
· 10 996 inlägg
Tyycker själv det är hemskt med bakbordet, har faktiskt sett det i ett utställningskök någonstans. Kan ha varit Marbodal så det finns fortfarande om man verkligen vill ha detR Rolle314 skrev:
1. Granitskiva - lätt att hålla rent och ser bra ut!
2. Ismaskin inbyggd i frysen. Var skeptisk först men sambon ville ha en. Nu använder vi den flertalet gånger per dag.
3. 80cm spishäll. Bra med yta för kastruller och stekpannor. (Tumma dock inte på arbetsytan bredvid, den är viktig).
4. Utöver en vanlig ugn har vi en fullstor kombiugn (ugn/micro). Fungerar klockrent!
2. Ismaskin inbyggd i frysen. Var skeptisk först men sambon ville ha en. Nu använder vi den flertalet gånger per dag.
3. 80cm spishäll. Bra med yta för kastruller och stekpannor. (Tumma dock inte på arbetsytan bredvid, den är viktig).
4. Utöver en vanlig ugn har vi en fullstor kombiugn (ugn/micro). Fungerar klockrent!
Med en åttamånadersbebis måste jag säga att det bästa förmodligen är plastmattan från 70-talet med träimitation som vi hatade när vi flyttade in men som vi nu förstår storheten i. Men den ryker nog vid kommande köksrenovering
Hur tätt behöver man reglera funderat på att sätta glasskiva när vi gör om köket nån gång, men vill ju inte råka ut för det du beskriver.N nine_mirrors skrev:
Vet du eller någon annan förresten varför detta med glasskivor ovanför diskbänken inte har blivit vanligare än det är? Det är ju ett antal år sedan det dök upp nu, men de flesta tycks fortfarande välja kakel.
I Stockholm är det inte bara tillåtet utan uppmanas. Det ber mer avfall till reningsverket som de kan göra biogas av. Det är också ett krav att ha avfallskvarn för att få gå ner till 4-veckorstömning på soporna.R RobertG skrev:Är avfallskvarn ens tillåtet i Sverige? Vilken miljöförstöring att övergödda vattnet ännu mer, upplys mig om jag har fel. Antar att det råkar slinka med lite plast då och då för att det är så smidigt.
För övrigt är vi mest nöjda med att endast ha matavfall och det lilla som inte är lämpligt att sortera under diskbänken. Större förvaring för papp, plast osv har vi i tvättstuga/garage.
Har aldrig provat att göra ner plast men misstänker att det mest kommer fastna. Bottendelen är som ett rivjärn som ska slutmala allt. Tror plast är för segt att gå med där.