Undrar om det är något speciellt man kan missa/förbise som "vanlig" köpare vi köp av en skogstomt som ligger utanför stadsplanelagt område?
Har kollat vägen som går i tomtgränsen (samfällighet), klausul för att köpet skall gå igenom är förutsatt att bygglov beviljas, tomten är idag bevuxen med tät granskog.
Kort sagt - vad kan vara sådant man inte tänker på att kolla upp osv.?!

/Dougie
 
- Möjlighet att anlägga avlopp samt borra efter brunn
- Förekomst av fornnordiska fynd
- Markens beskaffenhet för att undvika dyra grundkostnader
- Besvärliga grannar
- Att fastigheten är gravationsfri dvs saknar inteckningar eller kommer frigöras från stamfastighetens
...etc
 
Nåt man kan ta reda på är hur dyrt det blir att dra fram el. Blir det dyrt kan man ju använda det för att få ner priset lite på tomten ::) Prutargument är ju alltid bra att ha, det är ännu bättre när man kan koppla dem till nåt.

När det gäller hävning av kontrakt i fall ni inte får bygglov så är det ju bra att det står tydligt att ni då återfår eventuell handpenning.
 
Kolla ev planer på vägbyggen / kraftledningar. En nästan obefintlig risk att sådana planer finns, men vi råkade ut för en sån kalldusch. Fick brev från Svenska Kraftnät 2 månader efter tillträdet. Tala om överraskning !! I vårt fall visste ingen (Sägs det) om planerna, då är det inte mycket att göra, men det är ju bättre att kolla en gång för mycket !!
 
Tack för svar!

Nu är 15 180 m2 tomt införskaffad. Tillträde först efter att bygglov beviljats. Känns bra än så länge. Nu är allt lite mer "på riktigt".

/Dougie
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.