Funderar just på hur den nya altanen ska byggas nästa vår...
Vi bygger ut hus i vinkel, och får en trevlig hörna med eftermiddags-och kvällssol. Ca 2 meter djupt och en sådär 10 meter långt.... Ungefär hälften av längden, ca 5-6 meter, kommer att bli en altan utanför en helglasad vägg. Vi hade tänkt att bygga i sten, men inser att det kommer att bli svårt att få schaktmassor på plats eftersom vår trädgård ser ut som den gör.... Vi får inte in en lastbil helt enkelt!

Nu funderar vi på att bygga en stödmur (uteplatsen blir ca 1 meter från markplan) av sten, och en träaltan. Men vilken typ av golv skulle ni proffs tipsa om. Jag är inte förtjust i vanligt impregnerat altanvirke - även om det passar plånboken bäst! Tips emottages tacksamt!

- hur skulle det se ut med grövre, lite mer plankliknande golv?
-går det att behandla impregnerat virke så att det ser lyxigare ut?
- vilket träslag, skulle gärna ha ett mörkt golv som för den delen inte ser ut som föräldrarnas 70-tals trall på radhuset...

Hälsar Kaxe som
...gärna tar emot länkar och bilder också.
 
Rekommendera att köra på impregnerat virke. Finns i de flesta bredder. För bredare blir det då 45 tjocka (reglar), men gör inget. Med det blir det mer rustik känsla och är lite ovanligare  ;)

Prata med en färghandlare angående olja sen och färg (fick faktiskt testa några stycken, kunskaperna varierar hos dem), de kan blanda de mesta. Olja med färgad trallolja gör att man kommer inte se att det är impregnerat virke.
Observera, det går bara färga obehandlat impregnerat virke, samt att det går ej ändra sig senare.

Har själv gjort det ovan, men det är ju lite ovanligare ;)
 
Kolla in Kirai trall. Det är minst fyra gånger så dyrt som tryckimpregnerat, men det är oerhört snyggt/exklusivt och mer underhållsfritt.
/CC
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.