Håller på att gå igenom en produktionskalkyl på ett hus som vi ev ska bygga. Innan vi fick kalkylen sa säljaren att vi kunde läsa igenom den och om vi sedan vill gå vidare är nästa steg att skriva kontrakt. :surprised:

Säljaren sa att de brukade skriva två kontrakt med sina kunder. Avsikten med det första kontraktet är att man kommit överens om att göra affärer med varandra.

Det andra kontraktet skrivs då man beställer huset.

Nu undrar vi om det är vanligt att det går till på det här sättet och om det finns någon annan som varit med om en liknande situation? ???

/ Tony och Carmela
 
Ja, först skriver du under ett så kallat entreprenadkontrakt vilket bl.a. resulterar i att bygglovshandlingar tas fram, Garbo-försäkring tecknas etc. Efter detta tas i regel en summa på ca. 10-20ksek ut som avgift.
Sedan är det dags för TOLO (tillverknings- och leveransorder). När denna skrivs under påbörjas tillverkning av väggsektioner etc. Då ska allt vara färdigtänkt och spikat m.a.p. tillval och annat smått och gott. TOLO:n skrivs i regel under först när bygglovet ha gått igenom.
 
Ok, tack så mycket!

Då kanske nästa steg är att skriva ned sin kråka.

Det börjar närma sig!

Spännande!!

/ Tony
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.