:( Inget kallvatten ur blandaren... Helrenoverade badrummet i våras och tänkte det skulle hålla ett tag men nu plötsligt kommer det inget kallvatten ur handfatsblandaren, tvärstopp.

Toaletten som får vatten från samma rör fungerar fint. Om det skulle vara något skit som fastnat vid blandaren borde det väl inte bli tvärstopp? Gissar på något mekaninskt som pajjat i blandaren. Har försökt öppna upp den för att titta men det var lite meckigt, verkar behövas en stor nyckel för att få upp den. Vad gör man?

Blandaren är en Oras Cubista, 2810 tror jag, http://www.oras.com/ProductDocuments/943013_Oras_Cubista.pdf

Mvh Björn
 
Det är flera som har problem med frusna ledningar, går din ledning till handfatet i ytterväggen så kan det vara så att det har frusit.

Protte
 
Hehe, visade sig vara något liknande. Sent igårkväll slutade även toaletten och badblandaren fungera, troligen eftersom de sitter lite lägre, nu i morse orkar inte varmvattnet upp dit heller. Väntar bara på att vattnet på nedervåningen ska ta slut.

Eftersom det försvinner så långsamt måste det vara fel nån stans längre bort, troligen utanför radhusområdet, varmvattnet på nedanvåningen kommer fortfarande uppvärmt från vår värmecentral men trycket verkar inte orka med till övervåningen.

Roslagsvatten får väl gräva igen nån stans, i Lördags fick de gräva några gator bort :)

//Björn
 
Hemmakatten
När vi bodde i radhus och vårt vatten frös visade det sig att inkommande vatten för vår radhuslänga (5 hus) kom upp i ett oisolerat förråd i gavelradhuset. Den slangen hade förstås frusit (det var en mkt kall vinter det året också). En värmefläkt tinade vattnet på mindre än en dag, vilket i sammanhanget var lite tid eftersom hela längan varit utan vatten i fllera dagar innan någon förstod var felet låg.

Kanske något för dig att kolla också?
 
Visade sig faktiskt vara inne i vårt hus :) Rören går i en ventilationstrumma mitt i huset som när det blir för kallt går baklänges, dvs det kommer in kalluft istället för att gå ut. Dessutom tog hantverkarna upp ett hål längst ner i trumman vid badrumsrenoveringen som ... hrrmm.. inte blivit igensatt än av "någon"... Det blev tillräckligt kallras för att frysa alla rören, 4 st, två till bad, toalettstol och två till handfat.

Satte en vanlig fläkt vid hålet som vände på luftflödet och tinade allt på en halvtimme :D Nu är hålet "permanentfixat" med en bit masonit och latexfog hehe. Borde fixa en ordentlig lucka så man kan komma åt ballofixerna för vattnet till badrummet om det skulle hända något akut. Latexfog är å andra sidan lätt att ta lös och billigt att sätta på igen :D

//Björn
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.