Är det någon som haft kontakt och byggt via Mälarvillan??

Har fått tips via bekanta och skall kontakta vår lokala säljare.
Tänkte höra efter här om det är någon som har några erfarenheter från dem?
 
Vi har byggt en Mälarvilla.
Vi kan inte mycket annat än berömma Mälarvillan. De har kompetent personal, håller mycket god kvalitet på leveransen och erbjuder flexibilitet.

Är det något speciellt ni undrar över så är det bara att fråga.
 
Robert_Maria

Vi har fått tipset som sagt att kontakta dem och ta med ritning på det hus vi vill bygga för att de erbjuder mycket lägre priser än de större hustillverkarna.
Byggde ni ett eget ritat hus eller valde ni ett som de hade??
Som vi förstått det så är det Peab som bygger när man anlitar Mälarvillan och att det är en av anledningarna till de lägre priserna?

Tack för era svar, låter bra att ni är nöjda. Vi har dock inte bestämt oss ännu men är det så bra som det låter så blir det kanske en Mälarvilla...
 
Vi lät flera hustillverkare räkna på att leverera ett hus efter våra arkitektritningar.

När vi köpte vårt hus för lite mer än ett år sedan så fanns endast möjlighet att köpa materialsats från mälarvillan, med andra ord delad entrepenad. Som vi har förstått det så erbjuds numer även totalentrepenad men det är inget som vi vet mycket om.

Vill ni kika lite mer på vårt hus så finns bilder på vår sida Husihelvete.se
 
Robert Maria

Har varit ute på er hemsida och surfat lite... ser jättebra ut... blir avundsjuk på er som nästan är framme.

Köpte ni tomt privat??
Hur lång tid har allt tagit för er? Förstår att ni har delad entrepenad.
Läste även den länkade artikeln i Västeråsaren... Ni som gått igenom hela processen utan förkunskaper utan lärt er längs resans gång.
Skulle ni rekommendera total- eller delad entrepenad??
Vi har ju inte heller några särskilda förkunskaper.
 
Nästan framme? ;) Vi är i mål, i alla fall med byggandet. Vi är inflyttade sedan februari. Visst, vi har några efterslängar som exempelvis målning och altanbygge men det är inte ovanligt.

Vi köpte vår tomt genom kommunens tomtkö. Vi hade enorm tur och fick en återbuds tomt, frågar du oss så är det den bästa i området. Vi lade ner rätt mycket arbete på att fylla ut tomten, vad gör man inte för att slippa suteränghus. Inte heller hade vi speciellt bråttom eftersom vi har arbeten att sköta till vardags också. Plattan var gjuten och huselementen levererades 15:e maj -06.

Vi rekommenderar nog inget utan det är upp till var och en att välja. Man kan välja det ena och engagera sig hur mycket som helst eller det andra och engagera sig väldigt lite. Det är upp till var och en att avgöra vilket de väljer.
 
Annann har uppstått från de döda! Har inte varit ute på forumet på evigheter. När alla beslut är tagna finns inte lika stor längtan efter att delta i diskusionerna... Vi flyttade in i vårt hus i mars 2006.

Vi har också anlitat Mälarvillan, de levererade material till vårt hus som vi ritat själva. En en-plansvilla i ny-funkis stil på 187 m2. Vi hade så uppdelad entreprenad man kan ha vilket innebär en massa kontrakt och att man måste vara spindeln i nätet hela tiden. Det är extemt krävande men det är ju bara under en begränsad tid och fördelarna överväger nackdelarna 100 gånger tycker vi. Fördelarna är total frihet i alla beslut och möjlighet att pressa priser överallt. Det vill säga du får exakt som du vill ha det till bästa möjliga pris.

Vi rekommenderar Mälarvillan varmt som levererade i tid, använder gedigna material. De är otroligt prisvärda!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.