Har nyligen köpt ett hus från 1990. Trähus, platta på mark, ovanpå den gjutna plattan ligger plastfolie, cellplast och spånskivor, golv.

Ska flytta in på lördag och förra tisdagen upptäckte vi en otäck, frän, stickande lukt från diskbänkskåpet. Vi hade inte känt ngn lukt tidigare men det började lukta när jag från ett längsgående hål/utrymme mot bakre väggen i skåpet tog bort 6 stycken fryspåsar med ull i. Säljaren säger att han stoppat de där för att det drog kallt.

Alltså, denna lukt uppstod direkt när jag tog bort fryspåsarna. Lukten var riktigt frän, stickande. Snickare tillkallades och de sågade upp bottnen på skåpet så man kom åt plattan. Lukten blev avsevärt bättre på en gång. Dvs. en bit spånskiva, cellplast togs bort och plattan blev synlig, nu är ju rören till köket där och plastfolien som ligger på plattan är ju uppskuren runt röret. Lukten har inte försvunnit helt och vi vet varken ut eller in.

Snickarna som också kontaktades av försäkringsbolaget har inte uppmätt ngn större fukthalt i syll och skåp förutom i plattan som alltid kommer att upphålla en viss fuktighet. Men en viss lukt kvarstår, är det plattan som luktar från hålen i plastfolien. Denna lukt har inte hittats ngn annanstans i huset, har luktat längs med alla golvlister, snickare har lagt nytt golv i vardagsrum och där luktade det ingenting. Har även haft golvlster borttagna i allrum, hall och ingen lukt har känts. Ngn som vet? Kan detta klassas som dolt fel, möjligen har säljaren vetat om att det har luktat och därför täppt igen... Frågan är vad som är orsaken?

Tacksam för svar
 
Orsaken? Felaktig konstruktion. Dold fel? Ja. Kan åtgärdas? Ja. Genom ventilation.
 
Hur ventilera ngt som ligger så tätt förutom alla dessa särskilda dyra golvsystem som finns i handeln enligt alla andra svar om liknande problem på forumet?

Om lukten sitter i plattan så kvarstår ju orsaken till lukten, men om det går att ventilera bort så är det ok, eller?
 
Kontakta Anticimex. Undertrycksventilation. Kan ordnas for ca 7000 + eget arbete.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.