Greger77 skrev:
Gammal tråd, men kan inte låta bli. :)

Undrar om man ska köpa en Black & Decker KX2000KD:
[bild]

Eller en deWalt DW340K:
[bild]

Är det bara jag som tycker dom ser identiska ut?

Och jag som trodde att Black & Decker tappat i kvalitet nuförtiden, och att deWalt var proffsgrejer. Vad är sant? Har B&D gått och fått proffskvalitet, eller har deWalt fallit ner i kvalitetsskalan?

B&D finns för 199:- på Clas Ohlsson, och den ser ju bättre ut än Cotech-maskinerna.. :blushing:

Ska nog kolla på Bosch istället. Deras grejer brukar vara bra.

Edit: Hittade dåliga recensioner på både deWalt:en och B&D-varianten.
Vet det är ett gammalt inlägg men supertidningen :thumbdown: Gör det själv hade en test av varmluftpistoler. Hade både Dewalten och B&D med. De plockade isär både och det skiljer absolut ingenting mellan dom. Det samma gäller med en del borrhammare, slipmaskiner osv. Riktigt fult är det.
 
Jag har den dyrare leistern, men är lite trött på att byta element. Så nu ligger den på hyllan och har ersatts av billigast tänkbara med mjuk sladd..Avskyr plastsladdar.

skulle jag köpt en med fininställning, skulle de nog blett en blå bosch med display.
 
Fick hem paketet med Makita HG651CK från Rubart.de igår.

  • Plastlådan var av billig sort, sådana som man får med kinamaskiner. D.v.s. med plastgångjärn men resten av lådan var fin. Dock lite väl liten, maskinen får inte plats i lådan med någon munstycke monterad. Maskinens sladd får knappt plats. Trots att sladden är relativt kort. Skulle jag skaffa flera tillbehörer och förlänga sladden får jag väl gå över till systainer.
  • Själva maskinen känns riktigt bra i handen, gedigen, stabil och skön att hålla. Även lätt att placera på golvet med varma delen uppe.
    Och det bästa var att den är välbalanserad, har inte provat i flera timmar men kan gissa att man inte blir lika trött med den som förra maskinen som var en aning framtung.
    Displayen var dock lite svårläst, utomhus blir det nog värre. Menyn kändes lite ologiskt i början men efter en titt i den ännu mer ologiska manualen så förstod jag alla features.
  • Maskinen blir varm ganska fort men tar lång tid innan den svalnar i COLD läge innan man kan stänga av den. Enligt manualen ska man inte stänga av direkt utan sätta det i avkylningsläge. Antagligen för att skona och förlänga dess livslängd.
    Den har riktigt många förinställda lägen som är anpassade för olika typarbeten samt två lägen för egna värden.
  • Tillbehören kan behöva modifieras lite med en tång då de har en tendens att sitta fast riktigt hårt om man skjuter in den hela vägen i halsen vilket gör det svår att få loss sedan.

Sammantaget är jag nöjd med den, mest för att den är verkligen skön att hålla i, påminner lite om deras 10.8V maskiner i handtaget. Det blir nog svårt att få en bättre pistol för under 1300 kr.
 
Dakir: stänger du bara av den när den är varm? då spricker elementet... vrid av värmen och låt den ligga och blåsa tills den har svalnat sen stänger du av den, då håller dom
 
engs
Återuppväcker en gammal tråd.

Börjat med värmepistol och skrapa på senare tid, har av någon anledning alltid envisats med slipning på olika sätt tidigare när gammal färg skulle bort.

Som nybörjare funderar jag på om det inte finns värmepistol med inbyggd skrapa?
Naturligtvis ska den vara demonter- och utbytbar.

Kanske blir det klumpigt bara? Men står man illa till och behöver hålla i sig själv, alternativt det man skrapar, har man en hand för lite ibland.

Edit: Adderat vackra exempel utförda i MS paint....
Skrapa respektive spackel.
Skrapa.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Spackel.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
vad skiljer mellan en billig och en dyr picka?
båda blåser ju varmt
 
V1K1NG skrev:
vad skiljer mellan en billig och en dyr picka?
båda blåser ju varmt
Vad skiljer mellan en billig och en dyr tv? Båda visar nyhetsprogrammet du vill se.
 
Jag har ett exemplar av den B&D som nämnts i tråden och kan intyga att den gått många timmar under många år utan att visa tecken på att bli trött. Dessutom är den förhållandevis lätt vilket är trevligt många gånger när man kör hela dagar.

Jag vill dock ändå tipsa om Julas:

http://www.jula.se/catalog/bygg-och...ska-varmluftspistoler/varmluftspistol-051014/

Har fått tillfälle att köra med en sådan vid några tillfällen. Dock mindre än 20 timmar sammanlagt. Den är också lätt och trevlig att jobba med och visar inga tecken på att den skulle tycka illa om många timmars drift i sträck. En fördel med denna mot B&D är att ljudet är betydligt tystare och behagligare, det låter mer kvalité om man nu kan bedöma på det sättet. En nackdel är att den alltid startar inställd på 300 grader C, oavsett vad du hade för temperatur förra gången du körde. Men jag upplever 300 grader C som ganska lagom till mycket :)
 
Jag håller inte med End. Jag köper oftast (alltid) onödigt dyra verktyg, oavsett vilken uppgift dom ska hjälpa mig lösa. Ibland är dom bara så roliga/bra/fräcka att jag köper dom innan jag ens har ett behov (sjukdomsinsikt..). Men just varmluftspistol (där jag köpte en blå bosch som funkar skitbra, men huruvida den snabbare når sin temperatur eller är stabilare på att hålla den eller om displayen är mer sann än andras, har jag ingen aning om, inte heller om den bättre tål att köras länge/mycket) - där känner jag faktiskt att jag gick till överdrift. Den blåser faktiskt bara varm luft. Det var pengar i sjön. Men jag lär ju ha den resten av livet, intalar jag mig.

Kort sagt, varmluftspistol är i min bok ett undantag från andra slags verktyg, skulle säga att det spelar ingen roll, det är bara hur road man är av "att ha bra verktyg" som påverkar. Jag är extremt road av det.
 
Ja man får ju flera finesser, kanske tydligare display, flera program, bättre komponenter. Sen om man tycker att det är bortkastade pengar eller inte är en prioriteringsfråga likaså en UHD tv med 3D funktion, WiFi m.m. kontra en vanlig tv. Om det är bortkastade pengar eller inte är högst individuellt. Men nog är det skillnad.

Däremot ska det inte jämföras med t.ex. skruvdragare för där kan det vara dumsnålt att gå på det billigaste.
 
Jag använder varmluft en hel del på jobbet och jag saknar verkligen möjligheten att ställa exakt temperatur på min Cotech hemma. På jobbet har vi någon Steinel som säkert kostar en faktor 10 mer än min hemma men finesserna innebär också att man kan använda den till fler saker.

Så svaret från mig blir att man bör tänka igenom vad man vill använda varmluftpistolen innan man bestämmer budgeten - eller gör man som med andra verktygsinköp: tar i så man absolut inte skall hamna i trångmål senare.
 
Jag har en Black & Decker, exakt en sådan som ovan och den gav upp i helgen efter några gångers användning. Har haft den några år men tidigare har den använts till krympslang och mindre krävande jobb. Nu har jag använt den till att värma av färgen på mina fönster och den höll två fönster sen gav den upp. Trodde först det var säkringen men den är helt död.

Positivt är att den inte väger mycket, den svalnar hyfsat snabbt och den har hög effekt. Minus är väl reglaget som man lätt kommer åt och rätt vad det är så är den på max och alldeles för varmt. Nu är jag i alla fall utan maskin och behöver en ny. Det enda jag saknar är inbyggt skydd som löser ut om den blir överhettad. Annars tänker jag nog samma som andra skrivit. Den ska bara blåsa varmluft. Men jag vill inte ha en osäker maskin som slutar funka mitt i arbetet. Det är värt några hundra extra för en mer driftsäker maskin. Några tips?
 
Redigerat:
  • Gilla
ohls
  • Laddar…
Jag har oxå en B&D som nämns här "KX2000...nånting" fast min är mörkgrön....
Dom säljs fortfarande på Tretti för 750kr, vet egentligen inte om den är värd det...men min har funkat bra...har använt den till att tina frysta vattenkopplingar när jag hade hus på landet..
 
Har oxå black&decker modellen. Köpte den på clas ohlsons hemsida. Med lite rea och någon rabattkupong man fick när man rev deras gamla hemsida så gick den på typ 40kr med frakt. Funkar kanon
 
Martin_B
Lite input för den som är intresserad.

Köpte en Meec varmluftspistol från Jula för 2-3 år sedan som jag har använt till diverse ändamål. Värma VP-rör för det mesta men även lite färgupphettning när jag skrapade fönster m.m.

Nu gav den plötsligt upp. Startade den och ökade till 650 grader, och så gick den i ca. 20-30 sek, sen stannade den plötsligt. Den är nu stendöd. P.g.a alla elektronik som finns i den så orkar jag inte felsöka mer än att den får ström fram till kretskortet. Så den åker i soporna nu.

Nu har jag i och för sig inte kör den i läge "cold" efter varje värmning, men jag tycker den borde ha hållit längre än 2-3 år med tanke på den modesta användning den blivit utsatt för.

Rekommenderas definitivt inte om man tänker använda varmluftspistolen riktigt mycket, däremot kan den säkert duga för den som bara behöver det någon enstaka gång. Den var ju rätt billig, 299kr på Jula.

Kan ju tilläggas att jag var nöjd med den medan den fungerade, dock har jag ingen direkt erfarenhet av några dyrare varianter från kända tillverkare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.