Vi ska snart ansöka om bygglov och har bestämt en placering av huset och garage. Men vi börjar fundera på om det är helt optimalt, och skulle gärna vilja höra lite åsikter.

Det röda är vägen upp till vår tomt. Insynsmässigt har vi bra förhållanden. Det är egentligen bra från grannen i sydväst som det finns insyn, medan resten av tomtgränserna angränsar till små glesa skogspartier. Huset har vi placerat så för att trädäck och burspråk/balkong ska hamna i sydväst. Då blir det även rätt naturligt att garaget hamnat i norr nära entren.

Det vi mest funderar på är hur man vill fördela trädgården. Nu har vi lagt huset rätt centralt vilket ger gräsmatta på alla sidor. Men skulle det vara bättre att t ex flytta huset närmare vägen så man får en större sammanhängande yta på andra sidan?

Alla tips och råd är välkomna.
 
  • Schematisk planritning av en tomt med marknivåer och planerad placering av hus och garage nära en väg.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Välkommen till forumet!

En nackdel är att det kan kännas otryggt med en bilväg precis utanför ytterdörren, särskilt om man har småbarn som springer rakt ut. En annan att det blir en väldigt lång uppfartsväg att skotta på vintern (inte kul när det har snöat på natten och man ska iväg med bilen på morgonen).

Jag skulle nog välja att ha huset så långt upp i övre hörnet att det bara blev 4,5 m till tomtgränsen i nordväst och mot nordost något rimligt avstånd så att garaget får plats på vettigt avstånd från östra hörnet.

J janlei skrev:
Det är egentligen bra från grannen i sydväst som det finns insyn, medan resten av tomtgränserna angränsar till små glesa skogspartier.
Tänk på att det kan komma att byggas där i framtiden, det är ju framför allt lätt att förlänga den röda vägen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.