Jag arbetar med en öppnare planlösning där en vägg tagits bort mellan två rum i lägenhet. Två olika golv ska nu bli ett och under dessa ligger det betong.

Det jag undrar är:

1. Kan man anta att betonggolvet i botten kommer att vara någorlunda jämnt så man kan lägga nytt golv ovanpå detta? D.v.s. när man rivit bort de gamla golven. Eller är det vanligt att man behöver flytspackla ovanpå betong? Finns det någon annan lösning om det är ojämnt för att slippa hyra in en firma för flytspackling (ytan är för stor att göra själv.)

2. Är det någon idé att se över om man kan bygga vidare på befintligt golv från det större av de två rummen eller är det generellt en dum idé och svårt att få det bra? Det verkar vara någon lamell eller klick-variant som ligger med ytskick i ek så det borde inte vara helt omöjligt att hitta något likvärdigt tycker man.

3. Ett av de två rummen är kök. Om det visar sig att det måste flytspacklas, hur gör man då under köksbänkarna med diskho, diskmaskin o.s.v. Måste allt detta lossas och tas bort för att sedan sättas tillbaka efter flytspackling på det nya golvet, eller struntar man bara att flytspackla och lägga nytt golv på den här ytan som inte syns och låter dem stå?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.