Behöver råd, har stora problem nu... Håller på att renovera vår nya lägenhet, men det är några riktiga klåpare som varit i farten. Taket har de målat med plastfärg ovanpå limfärg (möjligen kalkfärg), det har börjat flagna och släpper ännu mer när man sätter tejp. Ska man ge sig på taket med våtrumslim/plast? Väggarna är troligen samma limfärg/kalkfärg, och där har de satt glasfiberväv ovanpå. Där var gott om bubblor i den väven. Inga större problem att dra ner glasfibern, men hälften av limmet sitter kvar på väggen. Vad gör man här???
I sista rummet sitter glasfibern lite snyggare, inte lika bubbligt, så den borde gå att spackla över. Eller ska man dra ner den också?
 
Lika bra att låta ett riktigt målarproffs titta på det och bedöma vilka åtgärder som måste till för att få ett snyggt och hållbart resultat.
 
Som f.d målare är mitt råd till dig att låta ta en målare.
Om man inte gör rätt med limfärg kan det bli mycket mera jobb än det var från början.
Vad gäller dina väggar skulle jag ta ner all väv och börja om från början med spackel och färg. Vad gäller taket måste men tvätta ner limfärgen sen bredspackla taket för att sedan måla, ett ganska stort jobb.
 
Tack MMmmmmm för ditt svar! Flera målare har tittat nu, och det är inte limfärg. Vad gäller taket så ska det gå bra med oljefärg enligt alla. Hoppas de har rätt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.