Lej ut markberedning och betong läggning. Allt annat klarar de flesta själv, och det är där man tjänar in mest pengar. Köp även in material och betongen själv, det blir mycket billigare. Få allt inspekterat av betongläggare och rörmokare innan betongläggningen, ifall det skulle vara ngt som behöver justeras.
/CC
 
Det är inte komplicerat att bygga en platta på mark bara du är noggrann. Se bara till att låta en konstruktör ta fram en korrekt beräknad konstruktionsritning till att börja med. Isoleringsleveratörerna har sedan utmärkta instruktions-pdf:er på nätet. Boken "Bygga grund" rekommenderas också.

Vi har varit med att gjuta 6 former, men har från och med den 7:e börjat ta in betongare vid själva gjutningen för nervernas skull. Känns mycket tryggare iom att Murphus law alltid verka inträda vid gjutningen. Fast vi tog in betong-proffs vid sista gjutningen så slutade deras lasermottagare att fungera när halva plattan var fylld med betong. Som tur var så gick det att hyra en med kort varsel ganska nära bygget. Puh! Fast plattan blev len som en barnrumpa och hade fint fall mot golvbrunnen i hela garaget.

mvh
David
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.