12 342 läst · 50 svar
12k läst
50 svar
Blir inget slottsliknande hus för Gekås ägare
Det är intressant att den aktuella platsen ligger mellan 2 naturreservat. Följaktligen har det gjorts 2 utredningar om var gränsen till naturreservaten skall vara och båda har uppenbarligen kommit fram till att det inte finns skyddsvärda områden på platsen. Då hade ju något av dessa naturreservat tagit platsen i anspråk.
Om vi bortser ifrån Jantelagens litterära ursprung och dess där bokstavliga formulering så används den nu i daglig tal för att beskriva den kultur och de värderingar som är vanliga i Skandinavien. Ett mycket starkt tema i Jantelagen är likformighet och en stark intolerans mot allt som är nytt, annorlunda eller avvikande. En kultur som motverkar allt som på något sticker ut och/eller sticker i ögonen på andra, och där avundsjuka och missundsamhet är starka underliggande drivkrafter. Att denna kultur har fått ett starkt inflytande i utformningen och tillämpningen av PBL råder det knappast något tvekan om, och bör ses som ett obestridligt faktum. I alla översiktsplaner, detaljplaner och bygglov läggs enormt stor vikt vid att byggnationer måste uppföras inom ramen för Jantelagens värderingar: Inte sticka ut, inte avvika och inte förhäva sig. Givetvis är det inte formulerat i de termerna utan uttrycks istället i positiva termer som lämplig, ändamålsenlig, osv. De bakomliggande värderingarna och den praktiska konsekvensen är dock densamma.M MetteKson skrev:
Redigerat:
Varför det. Pengarna för att köpa mark kanske var slut helt enkelt.S STB skrev:Det är intressant att den aktuella platsen ligger mellan 2 naturreservat. Följaktligen har det gjorts 2 utredningar om var gränsen till naturreservaten skall vara och båda har uppenbarligen kommit fram till att det inte finns skyddsvärda områden på platsen. Då hade ju något av dessa naturreservat tagit platsen i anspråk.
Naturreservat bildas av länsstyrelserna och kommunerna. Det statliga åtagandet för naturreservat tar sin utgångspunkt i förekomsten av särskilt värdefulla naturmiljöer eller livsmiljöer för skyddsvärda arter, vilket innebär att det ofta är de naturmiljöer med störst skyddsbehov som blir naturreservat.
Staffan
All mark utanför naturreservat kan antingen vara skyddsvärd men ännu inte utvärderad eller utvärderad och att länsstyrelsen ansett att den har ett lägre skyddsvärde än annan mark som de hellre vill göra naturreservat av. Just den aktuella marken kan vi vara säkra på att den är utvärderad 2 gånger och befunnits mindre skyddsvärd.Staffan2000 skrev:
Det står inte uttryckligen i den här tråden. Länsstyrelsen tittar alltid noga på var gränserna skall dras för att inte köpa mark med för lågt skyddsvärde och inte missa någon skyddsvärd mark. Denna process innebär att all mark runt ett tänkt naturreservat utvärderas noga. Jag har personlig erfarenhet av det eftersom en del av min mark är på väg att bli naturreservat.Staffan2000 skrev:
Jag får dock reservera mig för eventualiteten att de båda naturreservaten bildades samtidigt. I så fall är det givetvis bara en utvärdering.
Liknande trådar
-
Inget bidrag för bergvärme när radhus är bostadsrätt?
Juridik -
Det går inte att öppna kallt vatten till värmepanna!!! inget varmvatten i huset :////
Vatten & Avlopp -
Hus till salu har inget slutbesked
Juridik -
Inget vatten in till huset
Vatten & Avlopp -
70talshus, platta på mark, inget reglat golv??
Grund & Markarbeten