Läste i en annan tråd att någon fått bidrag vid installation av palletspanna (biobränsle) i nybygge.
Vedpanna med acktank borde kanske oxå få detta bidrag.

Är det någon annan som fått detta bidrag för ved och om, var söker man?

/Thrax
 
http://www.energiradgivningen.se/mitthus/bidrag.html

Biobränsleanläggning
Den som bygger en ny villa kan söka skattereduktion för installation av en biobränsleanläggning, till exempel en pelletspanna, som primär värmekälla. Den nya pannan måste kunna värma både luft och vatten och samtidigt vara huvudsaklig uppvärmningskälla i huset. ägaren måste bosätta sig i huset under nybyggnadsåret. Skattereduktionen ges med 30 procent av den kostnad som överstiger 10 000 kronor, och maxbeloppet som ges för installation av biobränsleanläggning är 15 000 kronor. I Energimyndighetens faktablad finns det mer information om skattereduktionen.

http://www.stem.se/web/biblshop.nsf/FilAtkomst/ET9_04.pdf/$FILE/ET9_04.pdf?OpenElement
 
Har hört att tanken vara 18* eldstadsvolymen.
 
morsan skrev:
Det nya bidraget om byte träder i kraft 1 jan 2006 om det går igenom

[länk]
titta under bidrag
och här är länken som de hänvisar till
[länk]

Det finns redan ett bidrag
Skattereduktion

Riksdagen har fattat beslut om en ny lag, som ger rätt till skattereduktion för villaägare som byter till energieffektiva fönster i befintliga småhus eller installerar en biobränsleanläggning för uppvärmning i nybyggda småhus.

Den nya lagen gäller från 1 januari 2004 till 31 december 2006, och avser två olika slags miljöförbättrande åtgärder i villor.

Installation av en biobränsleanläggning
Den som bygger en ny villa kan söka skattereduktion för installation av en biobränsleanläggning, till exempel en pelletspanna, som primär värmekälla. Den nya pannan måste kunna värma både luft och vatten och samtidigt vara huvudsaklig uppvärmningskälla i huset. Ägaren måste bosätta sig i huset under nybyggnadsåret. Skattereduktionen ges med 30 procent av den kostnad som överstiger 10 000 kronor, och maxbeloppet som ges för installation av biobränsleanläggning är 15 000 kronor.

Ansökan om skattereduktion lämnas till Skatteverket (tidigare Skattemyndigheten) senast den 2 maj året efter att åtgärden genomförts, och det är Skatteverket som beslutar i frågan.


Kolla på http://www.stem.se

Under Skattereduktion
 
Om du kollar länkarna jag lade in så ser du att de eventuella nya bidragen gäller byte från el/olja till biobränsle vilket jag trodde du frågade om  ???

thrax som startade tråden frågade väl om bidraget till nybyggda hus  :-/
 
a skrev:
Ok Tänkte inte på att det gällde nya hus.Förlåt då.
Ingen fara ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.