1. Då jag har extremt känslig hörsel kommer de väl till pass vid både bussresor och tufft scenbyggeskrammel samt skogning.
2. Har varit liveljudtekniker i 40 år och har mycket stor förmåga att analysera olika ljud och dess ursprung.
Kommer också att använda dem när jag röjer i skogen


Så här tävlar du:
  1. Berätta när du ska använda hörselskydden om du vinner.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare ett hörselskydd.
  3. Posta dina svar här i tråden.

Vi tävlar alltså ut de här hörselskydden:
  • Bluewear Jula
  • Biltema
  • Stihl Dymamic BT Headband
  • Hellberg XStream LD
  • Zekler 412RDB Headband
  • 3M Peltor WS Alert XP

Läs testet här:
https://www.byggahus.se/test-7-horselskydd-med-bluetooth-vilket-ar-bast

Vinnaren utses på tisdag 20 december.

OBS!!! Vi bortser från ditt tävlingsbidrag om du inte har fyllt i din profil med fullständiga namn- och adressuppgifter inkl. telefonnr för sms-avisering.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.[/QUOTE][/QUOTE]
 
1. Kommer att användas till det mesta kring jobb runt hus och gård. Allt från sågande & skruvande, motorsåg & röjsåg till körning med traktor, hjullastare, gräsklippare.

2. Har använt AirPods en del och även testat några hörselkåpor med bluetooth så vore kul att testa längre och kunna jämföra. Tror även att många skulle känna igen sig i användandet och kunna dra nytta av reflektionerna.
 
1) Jag kommer att använda dom i vardagen när jag renoverar, snickrar, plockar ut diskmaskinen, kör traktor (skottar snö) - alltså så fort jag vistas i en otyst miljö.

2) Jag har efter en förvärvad hjärnskada blivit extremt ljudkänslig där alla högre ljud ökar min ständiga huvudvärk.
Ljudkänsligheten är tyvärr så pass påtaglig att jag även har svårt att ens gå runt i staden med alla trafikljud.
Tom. när jag kör/åker bil, så är öronproppar ett måste.
 
1. Kommer användas flitigt i sommar när det blir dags att klippa gräs och trimma buskar. Även restarande del av året kommer de användas vid maskinslipning, sprutmålning och dylikt. Möjligtvis även när sambon ser på fotboll ;)

2. Skulle behöva vinna ett par då jag vet hur viktigt det är att öronen och hörseln skyddas från höga ljud, men jag har inte kommit mig för att skaffa hörselkåpor än. Och med bluetooth funktion blir det ännu trevligare att skydda öronen när man samtidigt kan njuta av lite musik, eller till och med prata i telefon.
 
  1. Berätta när du ska använda hörselskydden om du vinner.
Vid allehanda arbeten då ljudnivån är hög såsom gräsklippning, körning med motorsåg, borrning, traktorskörning, röjning av sly, byggnadsarbeten, knacka lien etc.
  1. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare ett hörselskydd.
Då jag är relativt nyinflyttad på en avstyckad gård med allehanda projekt som behöver fixas och åtgärdas Det blir naturligtvis en del arbeten med höga ljud. I dagsläget använder jag gula proppar, classic ear tror jag de heter. De blir med jämna mellanrum ganska smutsiga och trots att jag tvättar dem är de inte alltid så fräscha. Hörselskydden hade blivit testade i en mängd rad vanligt förekommande situationer för en hemmafixare, en bredd på situationer som kan vara intressant för testet samt det hade varit roligt rent personligt att testa någonting nytt.
 
1. Jag och sambon delar idag på ett par ärvda kåpor och det funkar inte när vi hjälps åt att snickra, renovera och bygga runtom vårt 30-talshus.
2. Öronproppar eller AirPods i all ära, men de försvinner snabbt i spånet när något ska diskuteras. Och när jag står själv vid bordsågen och bygger möbler funkar bara kåporna men jösses vad en saknar möjligheten att lyssna på ljudbok då!
 
1, Håller på med renovering samt utbyggnad av ett hus så det blir en del buller. Samtidigt kör jag traktor och avverkar timmer. Så de kommer att hårdtestas.

2, I dagsläget använder jag gamla Peltor med enbart radio samt de Stihl som ni ha i testet. Så jag har några olika att jämföra med. De kommer också att utsättas för varierande form av buller dagligen så de kommer verkligen att hårdtestas.
 
1) Jag kommer att använda hörselskydden vid arbeten i och kring hemmet. Det finns en hel del maskiner som ger i från sig ljud som man egentligen skall skydda sig mot, t.ex. gräsklippare, lövblås, cirkelsågar, borrhammare mm mm.

2) Jag kommer att testa skyddet, om jag vinner, för hur de fungerar med passform och långtidsanvändning när man bär glasögon. Testet tog inte upp någon om detta. De Biltema hörselskydd med radio som jag redan har och använt en del är inget man vill använda under längre tid då de "klämmer" mot glasögonbågarna. Så ett annat märke att testa och prova hade varit önskvärt om lotten skulle hamna på mig.
 
1. Hörselskydden kommer användas regelbundet då nya året kmmer innebära en del renovering i huset. Bland annat ska betonggolv och limrester slipas rent, trä ska sågas och tegel ska knackas loss.
De kommer se mycket användning helt enkelt, och det vore kanon med ett par lurar som man kan ha en podcast i till skillnad från mina nuvarande.

2. Kommer som sagt att göra flertalet jobb hemma där hörselskydden kommer till användning. Har sedan tidigare kört med vanliga hörselskydd och sen mina egna in-ear lurar under dessa för att få till ljud under arbete. vilket jag tror många hemmasnickare gör. Så utvärderingen borde vara en sådan som är av intresse för många här på forumet.
 
1. De kommer att användas till allt möjligt, såsom bygge av fritidshus med allt vad det innebär med byggmaskiner, trädhantering med motorsåg, röjsågar, stenborrning samt lyssna på musik. Min "bättre hälft" brukar också använda kåpor vid röjsågning och snickeriarbeten, men då med ljudbok i öronen.

2. Brett spektra av användning både privat och på jobb, vid kallt och varmt väder av flera personer.
 
  1. När jag är på mitt kontor så kommer jag använda hörselkåporna istället för mitt vanliga headset för kontorsnissar. Vi har kontorslandskap så det ska bli intressant att se hur bra dessa kåpor står sig emot ett dyrt "kontors-headset" från Jabra. Kommer även använda kåporna när sågen i garaget går och när barnen bråkar och skriker på varandra :)
  2. Jag har arbetat i byggbranschen och hade tidigare Peltors hörselkåpor med blåtand, tyvärr har dom gått sönder nu efter 10 års användning. Jag skulle bli väldigt glad om jag vann ett par då jag är väldigt rädd om min hörsel.
 
Till vinterns trädfällning och såga upp fjolårets ved.
Som nybyggare är ekonomin tight, hade varit toppen att kunna prata med brorsan genom lurarna medans vi sågar.
 
1. Jag kommer använda dem i min snickarverkstad och ute i trädgården. Kan ju testa dem på jobbet också, för att jämföra dem med de jag har på jobbet.

2. Har använt lite olika hörselskydd, både billiga och dyra, genom åren.
 
1. Jag använder hörselskydd i alla lägen när det kan uppstå oljud pga att jag har en hörselskada. Det innebär att t ex ett hammarslag inte bara skadar hörseln mer utan gör även ont i mina öron
2. Eftersom jag alltid har hörapparater i mina öron så kan jag inte använda pluggar eller den typen av hörselskydd utan det måste vara kåpor med lite utrymme i så att inte det tjuter i apparaterna.
 
Jag kommer främst använda dom när jag kör min oroligt högljudda snöslunga i vinter. Då jag redan nu är lomhörd så behöver jag allt skydd som finns. Jag hoppas också på en modell där jag samtidigt kan lyssna på en bra podd.

Mina nuvarande kåpor för 199 kr ger mig både hörselskador och eksem, men mina fingrar fungerar bra så jag kommer skriva en bra och genomgripande recension.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.