Hej!
Kör Ajax sedan ett par år och är nöjd med det.
Skulle vilja komplettera med några trådlösa kameror som integreras med Ajaxappen eller annan automation/smarthem app så man kan aktivera/avaktivera enkelt. Kamerorna ska dessutom fungera som rörelsesensorer i aktiverat läge och kunna utlösa larm. Arlo pro 5/ultra hade varit nice men verkar inte fungera med Ajax?
Ngn som har koll på kamera som fungerar med Ajax?
God Jul!
//KJ
 
Hej,
Går i tankarna att skaffa Ajax larm och funderat på vilka kameror man ska ha. Vad landdade du i gällande kameror?
 
Ajax är jag jättenöjd med. Funkar felfritt.
Kör sensorer på dörrar och några rörelsesensorer i huset. 3 st brandvarnare.
Kompletterar med arlo pro5.
Så skulle larmet gå så har jag bra bild via dom.
 
G Gustav Olsson3 skrev:
Hej,
Går i tankarna att skaffa Ajax larm och funderat på vilka kameror man ska ha. Vad landdade du i gällande kameror?
Varför inte köpa Ajax egna kameror? Det står "coming soon" på deras produkter. Har själv gått i tankarna om att skaffa en Ubiquity-lösning men kommer absolut att vänta på Ajax egna kameror :)
 
Väcker liv i denna tråd då Ajax nu har släppt en egen Network Video Recorder som man kan koppla lite olika kameror till om man vill. Då får man lokal lagring och direkt integrerat mot sitt Ajax-system.

https://ajax.systems/products/nvr/

Har kamerorna du köpt ONVIF- eller RTSP-stöd så kan de köras direkt till dem. Inget behov för någon annan molntjänst eller lokal lagring på minneskort osv. Går ju såklart att köpa Ajax egna kameror, men de är ju som alla deras produkter ganska dyra. Man skulle ju t.ex kunna köpa en eller två av deras att ha utomhus och komplettera med billigare kameror inomhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.