#gadu# njaaa...de flesta mäklare värderar gratis
 
värderar gratis inför försäljning ja ...
 
För oss var det exakt samma sak som för mr_bygg. Bankmannen kom med en mäklare, och detta var gratis.
 
Instämmer. Småaktigt att ta ut en avgift för att värdera. Jag antar att lånet är bra mycket mer än 4 siffrigt. Prata med en annan bank om ärendet. Gå sedan och prata med din egen bank. Jag skulle tro att en annan bank gladerligen värderar ditt hus för att få dig som kund.
Och "Mellan 1500 och 2000" det låter som rena bilhandlaren.
 
Vi kommer låta värdera om vårat hus framåt våren/sommaren och som många av er skriver, så verkar det lite sjukt att i vårt fall, Fastighetsbyrån vill ha 1500-2000:- för en värdering för att vi ska kunna få 'bättre' vilkor hos Swedbank som vi är trogna kunder hos sen många år.
Stannar gärna kvar, men avser inte att betala högre ränta än nödvändigt (varför?) och inte heller betala för värdering om man kan få det 'for free' hos nån annan (med samma ränta eller tom. bättre).
 
Är det någon fördel/nackdel med en skrivbordsvärdering, alltså inte åker ut på plats?
 
Nu har ju vi iofs inget kreditiv, men banken litar på mäklarens värdering och mäklaren erbjuder oss en gratis värdering.
 
welph skrev:
Är det någon fördel/nackdel med en skrivbordsvärdering, alltså inte åker ut på plats?
Det beror väl på skicket/standarden på huset. Om värderingen görs endast utifrån uppgifter om hustyp, läge, storlek etc så får man nog en ganska allmän värdering utifrån tidigare försäljningar. Beroende på om en värdering på plats skulle ta hänsyn till övriga faktorer som att skicket/standarden är högre än normalt eller att andra faktorer som man bara kan se på plats skulle kunna innebära ett högre värde så borde det kunna vara en nackdel om inte värderingen utförs på plats. Är det tvärtom så kanske man ska vara glad över en värdering på distans.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.