Skall installera en diskmaskin men har upptäckt att avloppsröret ligger bakom ca 26 cm upp från golvet och 14 cm från väggen. Detta innebär att diskmaskinen en cylinda dm36 inte får plats som jag ser det. Är det väldigt dyrt att dra om ett sådant rör om alls möjligt? Enda möjligheten är väl att ha ett mindre rör som ligger närmare väggen, men jag är osäker på hur höjden och lutning skall vara.
 
  • Photo 3.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det som syns bakom avloppet är väl inte vägg utan bakstycke på skåpet? Kanske har du nån cm redan där. Vad är det för mtrl i vägen? Om det är reglar/gips, ta bort gipset området bakom avloppsröret och titta hur reglarna sitter. Kanske räcker det att ta av reglarna lite, kanske ta hål och gå igenom. Kolla att det blir tillräckligt mycket regel kvar bara, ev växla av och/eller förstärka med spikplåt. Du behöver enl bilden gå in bakom i skåpet till höger också för sänka in avloppet en bit där också.

Om det är sten/tegel/betong vägg får du ta hacka hål, sänka in avloppet och beroende på om det behövs mura igen. Kolla bara att väggen inte är allt för tunn först.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.