Hej,

Har precis isolerat klart övervåningen på vårt älvsbyhus Höner och ska nu bygga innerväggar. Problemet är att vi måste veta exakt hur vi ska ha planlösningen innan vi sätter igång. Har gjort en skalenlig skiss. Vi ska ha två små barn rum, allrum, badrum och ett lite större föräldrar rum. Dessutom en liten klädkammare. I barnens rum tänkte vi ha golvyta ända ut till takfoten. vi har förhöjt väggliv och har, för barn, halvhyffas takhöjd ända ut. Detta är inte medritat i ritningen. I 12 kvm rummet tänkte vi bygga in en garderob i mitten och bredvid denna bygga in skorstenen i samma konstruktion. bifogar bilden. Ge gärna kommentarer och förslag på andra lösningar.
 
  • planskiss2 (Small).jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Nu vet jag ju inte vad som gäller i Älvsbyhus, men när vi tittade på hus så var man tvungen att förstärka övervåningen om man skulle sätta dit ett stort badkar på övervåningen. Är ni säker att bjälklaget håller för Ert badkar?
Annars är Er planlösning likt vår och den fungerar mycket bra...
 
Det där med badkar är ju en intressant fråga. Hur ska man få reda på det? Min erfarenhet av älvsbyhus är att om man frågar något så får man till svar att det säkert går, men att de då inte kan garantera att husets garantier längre gälller. Att de helt enkelt friskriver sig från allt ansvar.
 
Ett tips är ju att fråga i badrumsforumet här eller i älvsbyhusforumet.
Sedan måste ju älvsbyhus veta hur mycket man räknat med att belasta bjälklaget med på övervåningen, de är du faktisk de som konstruerat det.
Ring till huvudkontoret i Älvsbyn och fråga...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.