Du vill nog helst ha en med steglös gas, alltså inte av eller 180rpm. :)
Så nej skulle ja säga, de 2 första du länkar till är nog inget för skivskruvning.
 
hyr eller låna en maskin när du sätter upp skivorna. köp sen ett set med de vanligaste skruvmejslarna i bra kvalitet och en bitsmejsel + en ask bits i bra kvalitet.
 
Mikael_L
I närheten av den budgeten så tycker jag denna Bosch PSR 10.8 -li från CO är bästa valet.
Och mer universal.
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=59043082

Jag har en lite större grön bosch, med li-ion batteri. PSR 14.4 LI-2.
Li-ion batteri är superbäst för hobbyanvändaren. Greppar jag gröna boschen har den laddning kvar även om den legat oanvänd jättelänge. Greppar jag min Hitachi-proffs-dragare som doch har NiMH-batterier är dom alltid nästan slut ifall den legat oanvänd en månad, klarar några få skruv bara, sen är det dags att ladda.

Jag såg att COOPs märke Kellen har en ny maskin i sitt sortiment, mycket lik den lilla boschen i storlek och utförande. Men boschen är starkare och antagligen lite bättre på så gott som varenda punkt, så finns det kvar någon på CO till det där priset har nog Kellen inget att hämta. Även om den är lite,lite billigare.
 
Tack för all svar.
Men länken från bosch är ju en borrmaskin/skruvdragare, så skulle det funka med min vanliga borrmaskin, genom att slå av slagborr funktionen??

Vill inte spendera så mycket, då jag vet att jag inte kommer ha så stor användning och hyra/låna vill jag inte, för att jag håller på då o då bara med renoveringen.

Tack
 
Mikael_L
Har du steglöst varvtal på borrmaskinen så funkar det säkert mycket bra.

Borrmaskiner utan steglöst varvtal (eller med okänslig reglering av detta) är nog ganska svåra att skruva gips med, för då är det lätt att dra för mycket så man går genom pappen, och då får man börja om...

Annars finns speciella bitshållare med djupstopp (eller ska det heta djupsläpp? :) ) där man kan justera hur djupt skruven går innan den slutar att drivas in. Både Biltema och CO har billiga sådana, tror jag. Dom är inte världens mest lysande verktyg, men antagligen rätt val för den som endast har ett fåtal gipsskivor att sätta.
Men med djupstopp(/släpp) så borde det inte heller spel någon roll ifall maskinen saknar varvtalsreglering.

Själv kör jag borrskruvdragare alt bandad skruv och gipsautomat, så hur de här prylarna funkar i verkligheten har jag inte behövt ta reda på. :surprised:
 
Redigerat:
evoline skrev:
Tack för all svar.
Men länken från bosch är ju en borrmaskin/skruvdragare, så skulle det funka med min vanliga borrmaskin, genom att slå av slagborr funktionen??

Vill inte spendera så mycket, då jag vet att jag inte kommer ha så stor användning och hyra/låna vill jag inte, för att jag håller på då o då bara med renoveringen.

Tack
Där har du fel,du har inte en aning om hur mycket du behöver en skruvdragare/borrmaskin,

Förutom att skruva gips, så är hela världen monterad med skruv,
Färgvisp,polermaskin, vispa muffinssmet,linda upp fiskelina,hjulmuttrar , man får lossa dem med korset först, hänga upp en tavelkrok, för att nämna några tillfällen då den är oumbärlig.
Varje hushåll behöver en skruvdragare,
Jag gav en till mor, då farsan inte orkar nåt längre, hon blev skruvdragarfrälst, och är 70 +
 
Håller med Mäster.
Farsan är 82 bast och lite klen i nyporna, gav honom en batteri skruvis/borr maskin (han har alltid bara ägt sladdmaskiner) Nu kan han små pula själv, när jag inte kommer till undsättning fort nog enligt honom.
 
Aha, men då blir det en sån bosch som Mikael_L länkade då :D
 
Jag chansade och köpte en röd ETC på ÖB för några år sedan för c:a 500 kr. Den funkar utmärkt och fortfarande till det mesta (har klarat en halv husrenovering, bl.a.)Skall man skruva mycket i sträck saknar man ett extra batteri. Hade tänkt köpa en Makita eller liknande men har inte behövt.
En sladdborrmaskin med steglöst varv funkar f.ö. utmärkt så länge man har eluttag i närheten.
Oops, nu är jag inne på forumet jag inte brukar läsa ;-)
 
Redigerat:
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.