Vad har ni valt att sätta på väggarna invändigt? Vi ha kollat lite på microlait väv är det någon som har erfarenhet av den eller annan väv
Pris
lätt att sätta uppoch förarbetet
 
Håller precis på att sätta upp Flüggers armeringsväv, som är lite tjockare än microliten. Det är tillverkad av polyester och cellulosafibrer om känns som styvt tyg. Resultat hittills:
- Det är lätt att få knixar och veck om man slarvar med uppsättningen, dvs sätter som om det vore en glasfiberväv.
- Väven luddar något om man bearbetar ytan för mycket, tex genom att stryka med handen fram och tillbaka. Detta löser man genom att måla väven (så klart) och sedan lätt gnaga av ludden med 180-sandpapper när färgen har torkat. Använd vävspackeln så mycket det går.
- Ytan påminner mycket om vanliga papperstapeter. Snyggt, med andra ord

Som sagt; efter lite testande blir resultatet mycket bra. Tänkte sätta väven i taket också, men skippar nog det. Det tillför inget för merkostnader och arbete.
 
hej
vi valde den mycket mycket svagt vävda glasfiberväven ... eftersom målaren sa att det var svårt att få den helt släta(som inte är av glasfiber) riktigt snygg, om man är amatör.
Jag tycker att det är bra att den har lite schatterad yta som kan förvirra något, t ex efter nålstick från barnens teckningar etc Men nästa gång vi målar om (alltså gång två) tror jag att ytstrukturen kommer att försvinna.
mvh fiddeli
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.