Varför har dom gjort såhär? Det vi ser på bilden är avloppet från tvättmaskinen. Påkopplingen är i sig ett mästerverk men den påkopplade slangen på botten av röret? Vad? Varför? Är det någon form av avluftning? Varför är den då igentejpad? Har aldrig sett denna lösning förut, om om det nu är avluftning borde inte den gå ut ur huset. Har bott i huset i 1,5 år ungefär och inte haft några problem men dom 2 senaste veckorna har det börjat lukta avlopp i detta rum och misstänker denna fina lösning. Finns även en golvbrunn några meter bort men den är på påfylld med vatten och borde inte vara problemet.
 
  • Avlopp från tvättmaskin med omständlig påkoppling; en slang är kopplad till botten av ett stående rör som är tejpat i toppen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Från tvättmaskin ska man ha en loop på avloppsslangen ca en meter över maskinens avloppspump, det står i installationsanvisningarna bara att följa. Därefter går avloppsvattnet rakt ner i avloppet, denna loop ger ett naturligt vattenlås och inga avloppsångor bör uppstå.

Just denna installation ser sämre än amatörmässig ut dock, så här brukar det inte se ut om man säger så. Läcker det vid anslutningen till avloppet där så kan det absolut vara tänkbart att din avloppslukt kommer därifrån.

PS. Jag bifogar en bild av hur min mästarklass-vvs:are installerade vår tvättmaskin i en mycket vacker installation i övrigt. Tvättmaskinens avloppsslang är det man ser överst i bild, den typiska gråa plastslangen. Noteras att den anslöts över vattenlåset, men i detta fall litet overkill eftersom hela rasket anslöts till en golvbrunn som ju har sitt eget vattenlås.

Installation av tvättmaskins avloppsslang, grå plastslang med loop över avloppspumpen. Kopplas över vattenlås, diverse rengöringsprodukter syns i nederkant.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.