Belmlu
Hej,

Mitsubishi rekommenderar att man byter ut deras extra luftreningsfilter (länk nedan) 1 gång om året. Då det ändå kostar en 400-500 kr undrar jag om det verkligen tillför något eller om man kan skippa utan att enheten tar skada? Ställer frågan då det ju redan finns heltäckande skydd för lamellerna.

Tack på förhand!

https://mitsubishielectric.se/produkter/tillbehor/mac-2490ft-e
 

Bästa svaret

Skulle nog säga att det är väldigt få som faktiskt byter dessa och nyttan högst tveksam för att inte säga näst intill obefintligt och enbart för att plocka av dig som brukare någon eller ett par tusenlappar extra innan man genomskådar det hela då det bara är ett mindre block som sitter ofta på innerdelens 'myggnätfilter' och det mesta av luftströmmen går ändå på sidorna dessa block.

Och nej, det kommer inte att skada maskinen om du skiter i att byta eller rentav tar bort dessa helt då de blockerar en bit av filtret - det som istället är viktigt är att du faktiskt rengör/dammsuger dessa 'myggnätsfilter' relativt ofta och även när det sitter relativt lite synlig damm på dessa, om du vill att maskinen skall kunna leverera maximalt när det behövs - speciellt vintertid.

Moderna invertermaskiner drar ned kapaciteten när innerdelen inte blir av med tillräckligt värme vid relativt svag värme (~45 grader C) i värmepumpsdrift och med använda trumfläktar så behövs det inte så mycket damm på dessa 'myggnätsfilter' innan luftkapaciteten genom trumfläkten har minskat mer än märkbart och därmed också uppvärmningskapaciteten.
 
  • Gilla
psam400 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.