Funderar lite på vad det skulle kunna kosta att totalrenovera en stuga på 60 m2 (åretruntboende).
Inne: Allt nytt dvs golv, väggar, lister, kök, badrum, dörrar mm. Standard typ Ikeakök, ekparkett, 5000 kr´s vitvaror.
Uta: Nya takpannor ev ny takpapp, måla fasad byta fönser och dörrar.

Jag vet, helt omöjligt att svara eller? :O)

Tänkte bara eftersom vi inte kan någonting om priser på sånt här så är det bra att få ett hum om vad det som minst kan kosta om allt görs av hantverkare.
 
Hantverkskostnad för ytskikt inomhus är c:a 1000-1500kr/m2 golvyta i ett rum (lägg golv, måla/tapetsera väggar, måla tak och måla lister. Lägg till för materialet. Det finns ju tapeter för flera tusen kronor per rulle...

Det kostar mycket mer för badrum, och även köket brukar bli dyrare. Det beror på hur det ser ut, vad som skall göras, och hur stora de rummen är. Ett IKEA-kök kan ju kosta 25kkr och 80kkr...

Men, sedan beror det ju på hur det ser ut innan. Det låter lite som en "total make over", att det finns risk för en del följdkostnader som avlopp och el, kanske tilläggsisolering, kanske skorsten, åtgärdande av en del fukt etc. Då kan kostnaden bli precis vad som helst. Det kan rent av bli dyrare än att riva och bygga nytt.
 
Lite OT:

Du skriver ev. ny papp. Om du byter pannorna så skall du absolut byta pappen samtidigt. Oavsett om det ser ut att behövas eller ej. Det enda läge där det kan vara motiverat att behålla pappen är om hela taket är nygjort < 5år, och man bara byter pannorna för att förra ägaren lagt någon hemsk färg.
 
Vårt 90m2 tak kostade 90000 att lägga om med taktegel och papp etc. Inga plåtarbeten. Spännvidden mellan offerterna var från 90000 till ca 200000.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.