Hej, Tack för insläppet.

Jag kommer att bygga liten låda med led spotlights i.
Jag vill lägga RGB led list med fjärrkontroll runt lådan och båda led listen och lamporna ska vara anslutna till samma brytare (dimmern).
Jag tänker att montera utanpåliggande eluttag bakom lådan för att kunna sätta led listan där.

Frågan är:
När man stänger av dimmern eller dimmar lamporna kommer led listan fortsätta fungera eller blir spänningen lägre då?
Finns det bättre alternativ/ide för att kunna lösa allt där här?

Tack på förhand
 
Den frågan är extremt beroende av valda produkter. För att ha en chans att få det att fungera tänker jag mig ett separat drivdon för LED-spottar och LED-list. Drivdonen ska ha båda en inbyggd dimmer som kan styras med 1-10V. Då ska ett gemensamt 1-10V-vred kunna styra dem båda. Men det framgår inte om du vill kunna dimra både list och spot? Det kan bli lite problem med att få dem att dimra såsom du vill, dvs ena kanske lyser för svagt och den andra för starkt. Säkrare med två separata 1-10V-don.
 
  • Gilla
Ram Albadri
  • Laddar…
Hej
Lamporna drivs av 220 volt.
Led listen drivs av 12 volt
 
Den informationen säger ingenting, möjligen säger den att du kommer att få problem med att dimra detta. Om nu spottarna har egna drivdon så ska de dels vara dimbara och så ska du hitta en dimmer som fungerar. Vilken typ av dimmer vill du ha? En med ratt eller en dosdimmer som styrs med återfjädrande strömbrytare?
Med lite Plejdpuckar går det att få till med en gemensam tvåvägs strömbrytare. Annars får du ha en gemensam strömbrytare som matar LED-list och dimmer för sottarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.