Hej!

Väntar på bygglov för et 1 1/2planshus och försöker samtidigt planera färdigt vad som ska finnas inomhus av div tilval. (Jobbigt! ;) ) Vi vill ha et skafferi, och våran planlösning ser ni nedanför. Blev av olika skäl inte möjligt med direkt anslutning till köket, men att det finns är viktigare (närmare än matkällare ;) )
Skafferiet blir knapt 4kvm stort. Vi skippar golvvärme, och har i funderat på olika lösningar för kylrum. Kan tänka oss ett prefabrikerat kylrum från norcool då vi tror en totallösning för hela rummet blir för dyrt:

www.norcool.no/?CatID=1225 Länk till norska sidan, då norcool.se för tilfället inte fungerar. Alternativt kan man hitta produkten via
www.refurb.se

Mina frågor:
1) Har någon av er erfarenhet av dessa kylrum?
2) Förslag på alternativa/bättre lösningar?
3) Något särskilt vi bör tänka på av isolering, fukt, annat som jag inte kommer på ;)

Våran planlösning: (skafferiet blir mot öst-söröst):

aria_ny.jpg


Tacksam alla möjliga kommentarer ;D

mvh hanneli
 
Vår matkällare drivs av kallvattnet i borrhålet tillsammans med en vanlig Frico-temper. Väldigt billigt sätt att kyla hus ifall man har borrat hål för tex bergvärme.
Det fina i kråksången är att kallvattnet passerar matkällaren och och den övriga kylningen av huset INNAN den kommer in i värmepumpen och på så sätt förvärmer borrhålsvattnet. Avledd värme sommartid blir alltså varmvatten.

Som sagt; borrhål är ett krav för att genomföra detta.
 
Vi har gjort ett skafferi i anslutning till köket.
Det enda vi har gjort är att förbereda i grunden med inluft till skafferiet genom grunden. Ingen golvvärme i det.
Sen har vi gjort utluft från väggen upp genom mellanbjälklag som går ut till takfoten.
Hyllor upp till taket i tre väggar med olika djup.

Om man vill ha det kallt som i en kyl bör man lägga till en kylaggregat.
Det går att köpa separat. Vi tyckte inte att vi behövde

Det vi använder mest skafferiet är till köksmaskiner, stora fat, fryspåsarna och andra saker.
Det är bara en vägg och lite till, jag har livsmedel typ kryddor, kaffe, olja, pasta, ris, burkar, etc.
 
Vi ska inte ha bergvärme (nu), och vil inte ha det kallt som i en kyl, utan "sval" på ca 12 grader.
Sweli: detta är antagligen en dum fråga från en novis, men blir det inte kallt på vinteren?

Ingen som i övrigt har erfarenhet av norcools produkter?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.