Hej. Se bilder! Frågan gäller hur vi lägger nytt golv här så enkelt som möjligt. Rummet har tidigare varit ett badrum med badkar, tvättställ och WC som den första bilden visar. Efter att en köksavloppsledning som gick in i detta badrumsgolv rostat sönder har allt rivits ut och helt nya ledningar dragits fram, som de andra bilderna visar. Vi kommer att sätta in WC och handfat. På sikt tänker vi oss även en duschkabin, och tänker att den ska kunna anslutas direkt till avlopp utan att det ska behöva finnas en golvbrunn. Golvet bör alltså kunna göras vågrätt utan något fall. För alla anslutningar kommer vi att anlita rörmokare, men golvet bör vi kunna bygga själva.

Vi har en tanke om en golvkonstruktion där vi fyller med sand en bit upp över befintligt betonggolv, jämnar till, lägger något skivmaterial på sanden och sedan en plastmatta ovanpå det. Kan det vara en möjlig och lämplig lösning? I så fall: Vilken slags sand och hur tjockt, och vilket skivmaterial?

Detta toarum finns i gemensamhetsutrymme med sällskaps- och gästrum i en mindre bostadsrättsförening. Det kommer alltså att användas sporadiskt och inte dagligdags. Det ligger på våning tre i huset.

Badrum med vit WC och tvättställ, rutigt golv, badkar och fönster, före renovering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Renoverat badrum med rivet golv och nya synliga avloppsledningar, väntar på nytt golv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Rivet golv med synliga rör och ledningar intill en vit kakelvägg, klart för renovering och nytt golv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Bäst är nog att fylla med EPS-cement, det är lätt att jobba med och är en vedertagen lösning.
Om du gjuter med epscement bör man avsluta med en tunn yta flytspackel. Detta blir dessutom ett bra material att lägga plastmatta på.

EPS-cement kan man köpa i 50-literssäckar på de flesta byggvaruhusen för ca 220 kr säcken.
 
Tack för förslaget om eps-cement! Verkar vara en bra lösning.
Men vill också gärna ha några synpunkter på alternativet med sandfyllning som jag tog upp i min fråga. Någon som har kunskaper/erfarenheter av det?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.