Om du går in på hustillverkare så finns det nog en gammal tråd om trivselhus.
 
LI,

Kan inte ge dig ett pris med väl vad som är standard.

Du kan ju ringa till dem och be dem skicka över leveransdeklaration och de broschyrer som visar standarden. Kommer säkerligen inom några dagar och då kan du ju själv se om det är något som du gillar.

Tycker också att du skall kika mer på vad som finns inuti väggar, tak och golv då det är lite svårare att justera i efterhand. Naturligtvis är ju interiören av vikt och såååå mycket roligare.

Lister m.m. finns två sorter att välja på, en mer modern/slät och en klassisk. Dörrar är likadant. Vita släta eller allmoge obehandlade, s.k. spedeldörr. Vi ville ha vita spegeldörrar överallt och får då ett tillägg på 6 000:-. Ytterdörrar finns i minst fem olika varianter.

Badrum: standard är skåp från xxxx (kommer inte på det nu...) som är ganska dyra. Dessa kan man välja bort och köpa eget. Bl.a. så har man rabatt hos Kakelspecialisten som är återförsäljare åt de flesta badrumsleverantörer. Vi fick 22 400:- tillbaka på skåp och handfat, enkelt handfat till gäst toalett och dubbelhandfat till stora badrummet. För det kan vi få ganska mycket i den stil som vi själva vill ha.

Kyl/frys m.m. Standard är ganska bra från Husqvarna eller Bosch. Allt är i vitt och det ingår; spishäll, micro, ugn, kyl, frys, tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare eller torkskåp. Vill man lägga till och ta ett exklusivt paket i rostfritt så tillkommer ca. 15 000:-. Vill man välja bort hela eller delar av vitvarupaketet så skall man göra det innan man beställer huset.

Tak är gipsplattor som man måste spackla och måla själv om man vill ha ett slätt tak, men man kan också få det gjort för en extra kostnad. Om man inte spacklar så funkar det med, det blir då som ett "mönster" taket. Lite svårt att förklara...mend et ser OK ut.
Man kan även få träpanel, gran tror jag, för ytterligare en kostnad.

Kök - Tibrokök. Karla heter luckan och den är vit. Vi kommer att välja den med lister m.m. i klasssisk stil samt ekbänk och svart granit. Dessutom kommer vi att ha en vitrinskåpsdel och "gamla" handtag vilket ger hela köket en klassisk stil. Man kan också köra långa kromade handtag så får man en mer modern stil.
Tycker standardköket är helt OK, men jag lovar att man alltid kommer vilja lägga till saker.

Övrigt:
Takhöjd 2.40 standard. Att höja 20 cm blir ett tillägg. (för oss blev det 15 000:- per plan.

Golven är tre olika träslag, ek, al och Björk tror jag det var, Kährs 3 stav. Även här kan man uppgradera till en hygglig kostnad.

Fönster: Elit fönster modell H. Vita i trä.

Att arkitektrita huset blir inte dyrare. Vår hussats blev billigare än flera av dem som finns i idékatalogen, bl.a. ett som hette 325. Då har vi nedsänkt vardagsrum, mycket klädkammare, stora kaklade ytor o.s.v.

Så, nu kan jag inte komma på något mer....

//Anna
 
Finns det någon som har priser på Trivselhus enplansmodellerna ?

:)
 
Vi ringde på Arkitektens skiss 542, och fick per telefon pris på 2 miljoner i nyckelfärdigt utförande.
Vet inte vad som ingick, men standarden ska vara hög.
Och det borde den väl vara till det priset...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.