Det finns perilexkontakter som är gjutna på kabeln och inte kan öppnas där stiftet för nolla saknas. Jag trodde att det var en sådan du hade. Det där är en öppningsbar variant där ett fasstift saknas, medan nollstiftet sitter där. Med dessa två bilder kan vi sluta oss till att det finns minst två faser och nolla i uttaget.

Det bästa är om du kan koppla enligt alternativet 3N~. Det är tänkbart att det saknas en fas i uttaget vilket i så fall kommer att leda till att två plattor eller ugnen inte fungerar. Om så är fallet så kan du välja mellan att dra fram den tredje fasen eller ansluta enligt alternativet 2N~.
 
  • Gilla
Leif i Skåne och 1 till
  • Laddar…
Tack för ditt svar, Avemo.
 
A Avemo skrev:
Det bästa är om du kan koppla enligt alternativet 3N~. Det är tänkbart att det saknas en fas i uttaget vilket i så fall kommer att leda till att två plattor eller ugnen inte fungerar.
Det bästa är att mäta först för att se vilka faser som finns och att allt sitter på rätt ställe. Jag skulle inte lita på att det är så och koppla in på chans för att testa.
 
A
Ja här har det varit fuldragning
mät noga och se till att jord och nolla sitter på rätt ställe
 
Det kan ha varit en gammal 3 fas + jord.
För att ändra till 2 X 230V+N så lånar man en fasledare om det är svårt eller omöjligt att dra nya 2,5 mm² i befintligt rör.
Dock bör man använda en kopplingsdosan i stället, då Perilex bör / skall vara fullkopplad.
 
  • Gilla
Poontus och 1 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.