13 103 läst · 48 svar
13k läst
48 svar
Är det farligt att äta “beer can chicken”?
Jag tror att ölen gör mer glädje bredvid grillen än i uppstoppad i baken på kycklingen.
Här är en annan variant https://www.elgiganten.se/product/h...on-stick-cabriolet-wok-vertikal-fjaderfa-rack
Har provat med vanlig ölburk 2 gånger, tycker dock att det blir godast ovanför grillen på ett spett med motor som roterar hela kycklingen. En stor del av saften stannar kvar i kycklingen då, blir saftig och god. Brukar stoppa in paprika, lök , vitlök , chili inuti kycklingen och snöra ihop innan grillning, ger fin smak.
Sen kan man ju använda grillpåse, finns att köpa tomma på en del ställen, har även provat Dollar Stores grillpåse med kryddmix, kostar en tia. Det man funderar över är om plasten i påsarna avger nåt farligt ämne ?
Kycklingben och vingar brukar jag marinera över natten och köra i OBH Nordica Actifry, blir också väldigt saftigt resultat.
Har provat med vanlig ölburk 2 gånger, tycker dock att det blir godast ovanför grillen på ett spett med motor som roterar hela kycklingen. En stor del av saften stannar kvar i kycklingen då, blir saftig och god. Brukar stoppa in paprika, lök , vitlök , chili inuti kycklingen och snöra ihop innan grillning, ger fin smak.
Sen kan man ju använda grillpåse, finns att köpa tomma på en del ställen, har även provat Dollar Stores grillpåse med kryddmix, kostar en tia. Det man funderar över är om plasten i påsarna avger nåt farligt ämne ?
Kycklingben och vingar brukar jag marinera över natten och köra i OBH Nordica Actifry, blir också väldigt saftigt resultat.
Husägare
· Älvsborg
· 2 270 inlägg
Jag tittade på den innan jag gjorde mitt val men jag valde en annan ställning därför att jag vill vill att kycklingen ska få ett intryck av att vara häng rökt.M Mikael K. skrev:
Jag tycker även att kycklingen ser finare ut i den grillställning jag valde.
Rotisseri är kanske bra om man är lagd åt det hållet men om man verkligen ska ha tryck i smaken så är att hängröka den en riktigt stor offset smoker enda vägen att gåR RoAd skrev:
Njää, en lite termos isolerar vätskan och tanken är att den skall koka ur och ångan ska möra upp/smaksätta kyklingen innefrån.R Rkarlsson skrev:
Som weber nörd kör jag den här. För frågan var ju ölkyckling, rottaseriet fungerar även det, fråga om tycke och smak. Sen kan man alltid hälla i andra flytande produkter i koppen, cola har jag hört ska va bra men har inte provat.
Inte bara kyckling som går, and är också mumma
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Och den enklaste förrätten, rökta räkor, direkt ur frysen i grönsaks pannan, blötlagda rökspån på kolen och 15 minuter, omruskning i halvtid. Såååå himla gott med en skvätt aioli
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
//Jante
Redigerat:
Förra sommarens test av mig gav ingen smakskillnad på öl, cola eller vatten. En vitlöksklyfta i drickan gav större effekt än vad som var i burken. Så jag tror Beer Can Chicken mest blir bra för att vätskan gör att kycklingen blir ångkokt inifrån och att en större mängd vattenånga får "härja" i grillen.Hyltran från Veglemyren skrev:
Alkohol borde inte göra någon som helst skillnad eftersom den oavsett ångar bort snabbt innan den gör något vettigt. Den ölburken passar bättre kall, i grillmästarens hand.
Det stämmer med mina observationer.A avdpos skrev:Förra sommarens test av mig gav ingen smakskillnad på öl, cola eller vatten. En vitlöksklyfta i drickan gav större effekt än vad som var i burken. Så jag tror Beer Can Chicken mest blir bra för att vätskan gör att kycklingen blir ångkokt inifrån och att en större mängd vattenånga får "härja" i grillen.
Alkohol borde inte göra någon som helst skillnad eftersom den oavsett ångar bort snabbt innan den gör något vettigt. Den ölburken passar bättre kall, i grillmästarens hand.
Husägare
· Älvsborg
· 2 270 inlägg
Värmd öl och allt Och ja jag skulle säga att ölen både ger smak och gör den saftigare. Jag drack tre fjärdedelar av ölen innan jag värmde den och satte på kycklingen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Då kan man ju dricka upp det översta lagret där den lätta alkoholen borde vara, så kan resten smaksätta kycklingenL lordi skrev:Jag skulle inte skippa ölen, för den gör faktiskt skillnad. Jag brukar dricka upp en del av den, och sen öppna upp burken med en konservöppnare. Man kan slänga i en citronklyfta eller två i burken också.
Ställer sedan kycklingen på ena sidan av grillen har glöden på andra sidan, och locket på.
Man får öppna och snurra på den ibland så den blir jämnt grillad.
Man kan lägga några bitar glödande kol precis vid burken så den håller sig varm, men jag har det mesta av glöden vid sidan om.
Husägare
· Älvsborg
· 2 270 inlägg