Hej
Fick en lätt beg induktionshäll i nyskick av en kompis. En Electrolux HOI620s. Den kopplades in på enfas, 16 amp. Användes igår kväll för första gången. Den fungerade mycket bra dom första 5 minuterna,sen löste säkringen i proppkåpet ut. Trodde att jag övrbelsstat kretsen så jag så jag stängde av övrigt. När jag skulle flippa tillbaks säkringen så blixtrade det till och den utlöste igen. Plockat ur hällen och kollat att den är rätt kopplad och byglad. Ligger ”bara” på 3000 kr i butik, men känns trist om den behöver kasseras eller kostar typ 2000 att felsöka och serva. Har någon något tiips. Bor i Sthlm.

CBJ
 
Säkert att den kopplats in på rätt sätt, vid fel inkoppl. så pajar elekroniken, då blir det soporna för dyrt att repa
 
Vet ju inte hur den varit inkopplad innan, men jag kopplade rätt och den funkade ju ett tag.

X
CBJ
 
Lägg upp någon bild på det ( kopplingschemat för hällen ) och med tamparna anslutna på hällens plint, normalt kan en häll kopplas 2-fasigt eller 1-fasigt, då är viktigt att blecken på hällen ligger rätt
 
Inkopplad enl höger schema. Ingen bild på inkopplade sladdar för tillfället.
CBJ
 
  • Elspis med öppen anslutningspanel och elschema för 230V och 400V kopplingar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ska var enligt höger det är rätt men hur är tamparna och bleck under locket inkopplat, samt vad är det för kabel som ska användas. är det en stickpropp med 4 stift så hur du nog fått 400 i hällen, då den blå ligger som en 3 . fas ,stickproppen/kabeln har ingen nolla, bara 3 faser och jord , en klassiker vid felkoppling, hur det är hos dig vet jag inte.
 
Blecket enligt bild, ”vanlig” kabel för 220 v, blå, brun och jord. Inkopplad i vanligt väggurtag.

CBJ
 
Ja du då är det något annat i din häll, har inget mer att tlllägga :(
 
Inte helt ovanligt att triackarna ger sig. Det ger det symtomet. Det är delar för några tior, men om du lämnar inden byter de all elektronik och tar ett par tusen för det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.