3 337 365 läst · 18 084 svar
3337k läst
18,1k svar
Vad har du gjort med verktyg och maskiner idag?
Jag hade samma problem tills helt nyligen. Bra tips är att fråga bönderna i närheten. Dom har ofta nåt gammalt virke som har legat och torkat i ladorna i en herrans massa år. Ofta kan man få det till hyfsad peng åxå. Inte riktigt att jämföra med att köpa från en kommersiell handlare eller såg eller snickeri. Kostar inget att fråga ...
Jo, det kan man och jag har tittat mycket på det men jag tänkte bemästra den här Pavonin först. Den äldre LaPavonin på kontoret får jag utmärkt espresso från men min lite nyare (nåja, ~1995) maskin där hemma blir det mest skit från
Snyggt! Såna där får mig att nästan bli nostalgisk från tiden då jag jobbade i mekanisk verkstad och skötte automatsvarvar. I en rundbordsautomat borde stycketiden för en sån där ligga på 4-5 sekunder kanske. Men dom tog ju en stund att ställa inphl skrev:
Redigerat:
För min kaffemaskin finns det gör-det-själv guider för hur man uppgraderar den med PID-regulator för temperaturen, och hur man skall ställa in regulatorn. Det finns specialintresserade inom alla områden verkar det som...
Nu har det här spårat ur men en PID-reglering av en LaPavoni är meningslös då konstruktionen kräver ett övertryck (och därmed för hög temperatur) på bryggvattnet.
Att däremot fräsa/svarva ett eget temperaturreglerat brygghuvud och hålla bryggvattnet i rätt temperatur lockar lite. Tyvärr blir det eventuellt svårt att få in vattnet tillräckligt fort i cylindern. Börjar man blanda in pumpar för att fylla cylindern faller ju lite av den manuella charmen tycker jag
Att däremot fräsa/svarva ett eget temperaturreglerat brygghuvud och hålla bryggvattnet i rätt temperatur lockar lite. Tyvärr blir det eventuellt svårt att få in vattnet tillräckligt fort i cylindern. Börjar man blanda in pumpar för att fylla cylindern faller ju lite av den manuella charmen tycker jag
Annars kanske detta löser problemet?phl skrev:Nu har det här spårat ur men en PID-reglering av en LaPavoni är meningslös då konstruktionen kräver ett övertryck (och därmed för hög temperatur) på bryggvattnet.
Att däremot fräsa/svarva ett eget temperaturreglerat brygghuvud och hålla bryggvattnet i rätt temperatur lockar lite. Tyvärr blir det eventuellt svårt att få in vattnet tillräckligt fort i cylindern. Börjar man blanda in pumpar för att fylla cylindern faller ju lite av den manuella charmen tycker jag