Trådlös frihet med tufft nätverkspaket

Linksys trådlöst nätverkspaket med kraftfulla EA7500 router, RE7000 repeater och WUSB6100M nätverkskort.

För ett par veckor sedan såg vi att många har problem med täckningen i sina trådlösa nätverk hemma. Denna veckan sponsrar därför Linksys en tävling med ett hemmanätverkspaket som ska göra susen hemma hos en lycklig vinnare. I potten ligger den kraftfulla routern EA7500, repeatern RE7000 och det trådlösa nätverkskortet WUSB6100M. Tillsammans utgör de en rejäl uppdatering för dig som vill få mer fart och bättre täckning på ditt wifi hemma.

Totalt värde cirka: 3 400 kronor

Så här tävlar du:

Allt du behöver göra är att svara på en fråga samt motivera varför just du är i behov av ett bättre hemmanätverk. Beskriv gärna vilka problem du har idag.

Fråga: EA7500 har MU-MIMO-stöd. Vilken är den viktigaste fördelen med MU-MIMO-tekniken?


1. Routerns antenner blir starkare
X. Det går att ändra inställningarna på routern från mobilen
2. Routern kan kommunicera med flera olika enheter samtidigt

Posta ditt svar och din motivering i den här tråden. Vinnaren utses fredag 4 november

OBS: Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås före fredagen 2 veckor efter det att den dragits.

-----------------------------------------------
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vinsten skickas till vinnaren direkt från Linksys. Meddela i den här tråden när vinsten har anlänt hem till dig, så att vi har koll på logistiken.

Vi tackar Linksys för att de sponsrar den här tävlingen.
 
  • Gilla
dennisson
  • Laddar…
nikasp
Rätt svar: 2

Kör i princip allt trådlöst och det går sisådär bra i bortre ändan av huset. Hoppas på lite tur så sambon kan streama in style och utan problem när hon blir mammaledig om tre veckor! :)
 
Rätt svar: 2
Motiveringen lyder: när jag i garaget ska greja, snickra och fixa. Tyvärr måste jag då trixa. 3G är då allt jag har, eftersom routerns placering ej ger uppkoppling kvar. Så snälla låt mig vinna så familjen mig i garaget kan finna!
 
  • Gilla
Storstadsbo
  • Laddar…
Rätt svar: 2

När barnen streamar varsin film och man själv vill lyssna på streamad musik vore det bra att det trådlösa nätet fungerar så bra som möjligt! :)
 
Svar :2
Mitt tröstlösa nätverk hemma fungerar inte särskillt bra i vardagsrummet (där man speciellt vill att det ska funka) då vi har köksmaskiner som kyl o frys som skärmar av, så att ingen täckning där.
Så med detta paket med extra repeater så skulle det verkligen råda bot på väldigt mycket frustration.
 
Svar 2
Bor man i ett 360 kvadratmeter stort hus från 1860 är det inte helt enkelt att få WIFI i hela kåken. Ett barn har sin spelhåla nere i gillestugan och ett annat barn vill spela spotify på 3:e våning.
Vi har i dagsläget WIFI i halva kåken och det är ett evigt tjat om detta hela tiden :)
 
Svar 2
Motivering/förklaring:Ligga/sitta mysigt hemma å surfa?Bästa teckningen är bredvid routern, å den står centralt i hallen.. Så där står nu en pinnstol, så man kan sitta å surfa!!
 
Redigerat:
Svar 2
Försöker få till en anslutning till garaget men hur jag än flyttar routern så blir det inte bra.
Har jag täckning (typ) i garaget så tappar vi den i vardagsrummet.
Det var tydligen inte populärt hos min bättre hälft när hon skulle streama något superviktigt kockprogram på TV:n
Hemmaprojekt i garaget borde väl vara viktigare än att äta....eller.
 
T
Svar 2,

det behövde man inte surfa på hemsidan för att inse. (sen kunde man ju alltid läsa andras svar :) )

Eftersom vi just byggt till 100 kvadrat övervåning så behöver jag göra något åt hela nätverket och om LinkSys router är bra nog för att täcka undervåningen och ner till källaren så kan repeatern få ta hand om övervåningen och USB-stickan kan sonen få till den gamla laptop han fått för att sköta skolarbetet på.
 
Svar 2,

Vi har idag en 7-8 år gammal noname router som hanterar NAS, 2 st TV med CC, Mediabox, surfplattor, mobiler, datorer, elmätare, värmepump, nätverkskameror och larm. Räckvidden på WIFI är skrämmande dåligt då sovrummen ligger på 1 pinne i mottagning, spotify i min Man cave a.ka garaget kan jag bara glömma. Några enheter går kablat via en wifi extender som ger ut ca 5 mbit, yeaj! Nu är det är så illa att det är för många enheter via routern så det går sjuuuukt segt!

Får mindre gråa hår om jag bara slänger ut skiten och delar ut mobilens 3g nät istället...
 
Rätt svar: 2

Har ett 1.5 plans hus där fibern kommer in i källaren. Har svårt att få bra täckning pga av det på övervåningen. Många ställen där jag inte har täckning. Skulle även vilja ha wifi på utsidan av huset, när man tex sitter på altanen men svårt genom källarväggarna. Sen har vi även ett larm hemma som är kopplat till nätverket. Men pga av dålig täckning så tappar larmets basstation kontakt med modemet. Hade ju varit tråkigt om man fick inbrott när larmet inte funkar.

Kör mycket streamat på ipad och bärbar, men tråkigt när man måste sitta nära routern för att få bra kvalitet.
 
Vi flyttar inom kort in i vårat nyköpta hus.
Den routern jag har idag kommer aldrig kunna serva hela huset med trådlös uppkoppling. Jag bävar inför vad sambon och speciellt barnen ska säga :(

Svar 2
 
Svar 2

Klarar den min betongbunker tro?
Jag har testat alla märken hittills och ingen router har presterat bra. Dottern är trött på att ligga på golvet eftersom det saknas täckning i hennes säng. Hon vill verkligen ha hjälp!
 
j.f.s
Svar 2

Fortfarande samma dåliga täckning i huset och får höra det dagligen av fru och barn. Frun klagar för att babykameran tappar kontakten i parti och minut, barnen för att de vill sitta på övervåningen och titta på Netflix vilket inte fungerar som det är nu. Kanske att detta paket skulle få mungiporna att peka uppåt...
 
Svar 2

Har fiber på gång in och skulle då vilja få bra täckning för min son som tyvärr är funktionshindrad och inte kan gå. Han tycker om att spela spel men täckningen är mindre bra när vi är på ovanvåningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.