Vi är en grupp ingenjörsstudenter från Uppsala Universitet som har visionen att designa och färdigställa ett litet vertikalaxlat vindkraftverk som projekt i vårt kandidatarbete. Vårt arbete skulle underlättas ifall vi kunde få tag på en färdig mast så vi kan fokusera på delar som skall rotera och genera elektricitet. Dock arbetar vi ideellt och utan en egen budget. Universitet tillhandahåller material till allt vi väljer att bygga själv men bidrar inte med pengar till att köpa färdiga delar, så som en mast

Så det jag undrar helt enkelt är om det är någon på detta forum som råkar ha en mast t.ex. en fackverksmast som ligger och skräpar och kan tänka sig att skänka eller sälja den till oss för en mer eller mindre symbolisk summa?
Är även av intresse ifall någon här gjort liknande projekt och har bra tips på hur vi får det att flyta på så bra som möjligt. Tips på värdefulla kontakter så som intresseorganisationer är också välkommet.

Om någon är intresserad av att följa vårt projekt så finns vi på instagram under namnet windify.

Hälsningar från vindkraftsgruppen, windify.
 
Varför inte kolla med SJ/Banverket om dom har några stolpar liggandes. Vid Sagån på gränsen till Västmanland "banan Enköping Västerås" håller man på att montera ner gamla stolpar som har stått kvar sedan man moderniserade järnvägen. Borde finnas en massa stolpar mellan Uppsala och Gävle nu när man bygger om till dubbelspår?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.