Hej!

Vi har renoverat vår WC. Hantverkarna har låtit det "gamla" avloppet sitta kvar på samma ställe vilket resulterar i att den nya WC:n (ifö sign 6860) hamnar väldigt långt ut från väggen. Mått vägg till WC på golvet ca 150 mm, i överkant på WC är vi uppe i 200mm. Vi har sett att man kan köpa en excentrisk stos som flyttar i WC:n 30 mm, men det känns inte som om det kommer räcka. Finns det någon annan lösning, tex en annan stol som flyttar närmre väggen?

Hantverkaren kommer i eftermiddag och kollar, vill gärna ha något att föreslå som lösning.
 
S
vad kommer bli efter allt matrial är uppsatt på vägen?
 
SBH skrev:
vad kommer bli efter allt matrial är uppsatt på vägen?
Allt är redan uppsatt och stolen på plats...

Det alternativ som känns vettigast just nu är att hitta en toalettstol där utloppet sitter lite närmare mitten, så att den kommer närmare väggen. Någon som har ett tips på en sådan? Eventuellt en med P-lås som skulle kunna hamna närmare.
 
Vad ska man sikta på för avstånd från vägg till centrum av avloppsrör när man gör nytt?
 
Alltid minst 60mm rörets kant till tätskikt, minst 200mm från brunnens kant till tätskikt.
 
Ok, tack! Men rent praktiskt då, för att få stolen att hamna snyggt? Måste man veta exakt vilken wc-stol man skall använda eller kan man använda sig av skarvar med vinklar eller liknande för att matcha uppgången av avloppsröret med en bra position av wc-stolen mot väggen?
 
Jag har aldrig varit varit med om att en stol inte passar på måttet 60mm. Kanske om du köper något från Asien så kan du få problem men håller du dig till ifö,ido,gustavsberg,villeroy så är det inga bekymmer.
 
Ok, så att sikta på avstånd 60 mm från vägg till kanten på avloppsröret är ett säkert kort?
Vad är det som gäller till väggen/väggarna åt sidan om toaletten? Vad är brukligt att ha där? Framför allt vill man ju inte trängas med väggen när man sitter på tronen.
 
450mm vägg-centrum WC-stol
 
Dr.L skrev:
450mm vägg-centrum WC-stol
Har hört det från flera håll nu, kan tänkas att det är en std? Tack hur som helst för er input!
 
  • Gilla
k999m
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.