Tja, håller på att renovera vårdat nyköpta hus,
Behöver lite tips och idéer med hur man kan göra.

Rev upp golvet i ena sovrummet för att isolera golvet med material från detta århundrade :) tänkte även sänka golvet till det lägsta nivå då det är i två nivåer idag pga tillbyggnad. Ni kommer Hajja på bilderna. Men det är så det går en bärande golvbalk i den högre sektionen så en sänkning är inget alternativ. Får höja den lägre sektionen 14cm mer än tänkt, men då kommer vi till vårat dilemma. Fönstret kommer 20cm från färdigt golv. Det är den enda chansen att få plats med våran säng om vi har golvet i samma nivå över hela rummet. Hur tror och tycker ni jag ska göra?

Ursäkta röran, ska röja imorn så man kan gå där inne
Tackar och bockar för svar
Mvh Felix image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vad är problemet?
Att fönstret kommer 20 cm från golvet, och att elementet inte får plats, eller vad?
 
Att fönstret kommer 20cm från golv, får känslan av att det kommer se konstigt ut,
 
Borde det väl inte? Det är ju många hus som har låga fönster och även fönster som går hela vägen från golv till tak.

Kan också vara en vanesak, dvs du är kanske van vid att det varit längre mellan golv och fönster här, och tycker det ser lite konstigt ut nu, men troligtvis kommer du att vänja dig vid det nya höjdförhållandet.

Ser kanske konstigt ut (inifrån) om fönstrets övre del sitter lågt, så att man inte kan se rakt ut om man står raklång. Beroende på hur husets fasad/fönsterplacering ser ut så går det kanske att byta fönster till mindre el större, (utan att det ser konstigt ut från utsidan)?
 
varför är det så viktig att ha samma golvnivå i huset? Ligger skillnaden/trappsteget ( 14cm) mitt i rummet eller behöver du mer plats för golvisolering, eller krav på handikapsanpassning?
Hur mycket blir det till taket efter golvhöjning? Man måste kunna gå upprätt i sovrummet också :).
gaia
 
Fönstrets nederkant kan egentligen vara var som helst utan att det ser konstigt ut. Däremot kommer det inte att bli bra om fönstrets överkant slutar för långt ned. Du bör kunna se ut genom fönstret när du står upp.
 
Anledningen till att jag vill höja golvet är stt få plats med sängen, annars har vi 10cm på ena sidan kvar av den delen av rummet som är nersänkt. Efter höjning av golv så kommer det vara 20cm från golv upp till fönster samt 20cm från fönster till tak så det kommer vara centrerat, byte av fönstret är inget alternativ då det är splirrans fönster och nyputsad fasad
 
Tänk på att det ska vara säkerhetsglas om det sitter lägre än 600mm över golvet.
 
  • Gilla
EliasL
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.