Jag bor i en lägenhet och har stort problem med att min nuvarande vägg som är en tunn ciporexvägg släpper igenom allt ljud. Väggen står mot min granne och som det är nu hör jag allt från tv till vanligt prat.

Jag kan inte riva väggen så mitt enda val är att bygga en ny ljudisolerad vägg på väggen.

Det enda jag är ute efter är att få ned ljudnivån maximalt samtidigt som väggen inte får blir för djup. Det jag tänkte göra är att bygga en vägg med 45 reglar och sedan dubbel gips.

Men jag skulle vilja höra eran åsikt vad jag ska välja för material i väggen för att få ned ljudnivån maximalt.
 
Fäst inte reglarna i bef vägg...isolera även väggen....tätningslist eller foga alla ev springor...
 
Finns det bättre isolering att köpa eller fungera vad som helst.
Jag har också en fundering hur jag ska ställa väggen. Nu har jag riktigt trägolv och funderar om jag ska ställa väggen direkt på golvet eller om jag ska kapa bort golvet och ställa väggen på överbetongen(sandisolerad golv, gammalt hus).
 
Jag hade ställt den på det nuvarande golvet, lägg någon dämpning mellan syllen och golvet och likaså mot taket. Syllisolering eller någon annan gummiduk fungerar. Ställ de nya reglarna 20-30 mm från den befintliga väggen så du får luft mellan väggarna. Sen vet jag inte om OSB + gips ger bättre ljuddämpning än dubbelgips men du får en robustare vägg som du kan skruva direkt i. Täta alla glipor mot tak, golv och vägg med latexfog. Isolera med stenull, har för mig att den ljuddämpar något bättre men det kan nog någon annan svara på
 
Om du kan och tycker du har plats så kan du limma gips på befintlig vägg innan du drar igång enligt anvisningarna tidigare i tråden. Gips har bra densitet och ju tyngre väggar, ju bättre ljudisolering.
 
På Beijer finns en isolering som heter Isover Piano som ska ha bättre ljudisolerande egenskaper.
 
Intressant. Limma på gips. Det känns som att man behöver dubbellager med gips. Går det limma på och sedan skruva nästa lager gips?.
Ciporex är inte det bästa och skruva i.

En önske dröm vore att inte behöva bygga ut väggen allt för mycket. En 45 regel känns redan mycket men får man bort lyhördheten så är det värt det.
 
Fast, tätt mtrl stoppar ljud mer än isolering (bortsett från specialisolering?)
Borde gå att limma två lager. Dessutom kommer gipsen ingenstans ;)
Du kanske kan minska 45x45 till 30 nåt? Om du vill spara plats. Väggen byggs ju för ljudets skull och kommer väl inte att belastas särskilt mycket?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.