Jag är specialist på att fumla till det.

Idag skulle jag såga till en bit laminatgolv som skulle användas till ett annat ändamål än som just golv. Kravet på precision var hög så jag mätte och kontrollmätte, sedan gick jag ut i snickarboa och förde över måttet till golvbiten, även här kontrollmätte jag innan jag kapade.
När jag kom in var biten fem millimeter fel.
Kliade mig i huvudet och tog fram tumstocken igen för att kontrollmäta ytterligare en gång. Då känner jag att en av tumstockens leder glappar... Av över 30 tumstocksjävlar tar jag den som är glapp! Den åkte in i kakelugnen...

Bara någon timme senare mäter jag fel igen. Den här gången kan jag inte skylla på verktygen, utan bara på egen dumhet/slarv. Av 15 monterade handtag på skåp och lådor i mitt nya kontor lyckades jag förstås mäta fel på ett. Givetvis var det ett lådhandtag i en lådhurts med fem lådor, där det alltså syns mest att det är fel.
Inget stort fel, dessutom gick det att fuska bort det mesta av det genom att förskjuta alla handtag någon millimeter åt samma håll, men fortfarande - jag kommer att svära över det där många gånger!

I går skulle jag såga till en blindfront av en skåplucka, för att fylla ut en skåprad som inte går ända till hörnet. Eftersom det är ett gammalt snett och vint hus var det tvunget att såga fronten lite sned. Självklart tänker jag fel och sågar åt fel håll. Biten passar perfekt, men baksidan blev plötsligt framsida, och det av klingan splittrade laminatet som skulle hamna på baksidan kom i dagen...
 
R
Jag får väl dela med mig lite. Jag är dock glad amatör och dessutom är detta inte enbart mitt fel.

Jag hjälpte farsan att bygga garage vid hans förra hus för ett par år sedan. 60 kvadratmeter dubbelgarage. Och vi skall för hand montera sektionerna en och en. Det är ganska jobbigt på 3 man (min bror deltog också i övningen). Efter en mycket lång lördag (i mars med någon enstaka plusgrad) sätter man sig i bilen och åker hem. Nästan alla sektionerna är på plats och dagen efter tänker vi avsluta saken. Innan jag åker frågar jag "Skall vi inte säkra upp det mer?" och får svaret att nej, inte behövs det för en natt.

Dagen efter ringer telefonen tidigt på morgonen. Det är min bror och i bakgrunden hör man någon svära högt och innerligt. Jo, mycket riktigt, varenda väggsektion har blåst omkull under natten som ett domino och ligger nu som något slags plockepinn runtomrking grunden. Tack och lov hade inget gått sönder. Så det var bara att sätta sig i bilen och upprepa övningen igen. Och ja, den gången säkrade vi upp sektionerna riktigt ordentligt. Så jag är nog den enda som byggt samma garage 2 gånger...

Mycket jobb för ett garage min bil aldrig sett insidan av...
 
Mikael_l :s berättelse om kofot påminner mig om en händelse i samband med att vi byggde en punchveranda. Sönerna var hemma och hjälpte till med resvirke och takstolar. När vi var nästan klara så börjar det att regna, upp med presenning, äldste sonen sätter fast den med spik i öljterrna. Tidigt nästa morgon, det är söndag alltså, är vädret fint och jag tar stege och kofot och lossar spikarna som hålller presenningen. Klättrar ner och lyfter sticker in armen mellan stegpinnarna och lyfter stegen upp på axeln, men var är kofoten? Hinner inte mer än tänka så kommer den från att ha varit upphakad på ett av stegens pinnar nerfarande och klon ger mig ett sår i huvudet och en huvudvärk av stora mått. Tänk om den vassa delen slagit i huvudet, då har man legat död på gräsmattan när resten av familjen stigit upp. Nu har man fått 7 år tillgodo :)
 
Dags för min senaste.........
När takstolarna till garaget hade kommit var det dags att lägga råspont dagen därpå.
Smart som jag är hade jag beställd en pall med golvspån som nu satt prydlig fastskruvad på mellanbjälklaget.
Sammanlagt 50m² av dom 70m² var alltså täckt och kunde nyttias som lager och utrymme för att kapa till råspontluckor.
Kranbilchauffeuren hade varit så snällt att lyfta upp tackspån, klättertakstolarna till kuporna och tjärpapp innan han åkte.
Nu var det bara att plocka undan störande föremal, t. ex. klättertakstolarna.
Samtidigt som min följeslagare börjar diskutera med mig om var dom ska läggas, lyfter jag upp första takstolen på höger axeln
och ska bära den iväg. Nej hör jag mig säga, vi ska inte lägga´n där borta för där finns ju inget golvspån än
när jag tar ett steg tillbaka för att leta efter bättre förvaringsmöjlighet. Det skulle jag inte ha gjort. Med takstol på axeln for jag
ner genom mellanbjälklaget som saknade råspont där med. Hann med nöd o näpe bara sträka ut vänster arm för att undvika det värsta.
Man tar väl värktabletter som man hade kvar efter knäoperationen i januari och jobbar vidare.
Dagarna gick smärtan i vänster axeln blev inte bättre .
Dags för läkarbesök dag 10
Diagnosen var lite oväntad :
Humerusfraktur :
http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=984
http://www.internetmedicin.se/images/PM/proxhumerusfraktur2.gif
det går alltså att bygga även med benbrott :sly:

Nu får jag hålla armen lung ett tag och hoppas på det bästa i augusti.

Hobbit
 
Den här lösningen kallas PeeCatcher... Finns även i större format, då kallad PoopCatcher :D:D:D

Fyll gärna på med ditt "Dagens failfoto"
 
  • uploadfromtaptalk1342024134697.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Där hade jag postat den om jag vetat om tråden....
 
Och nu ligger den rätt :)
 
  • Gilla
Kopparkullen
  • Laddar…
Riktigt kul tråd, varför har jag inte sett den förut?

Får dela några egna, då:

1. Isolerade hundar.
Vi hade satt asfaltboard under bjälkarna, lagt golvspån löst ovanpå och sprutat in lösull mellan. Av någon, numera bortglömd, orsak täckte inte golvspånskivorna överallt. Så kommer föräldrarna på besök, med sin ..livliga.. boxerhund. Den skojar till det lite med vår ..livligaRE.. boxer. Hundarna far iväg som skott genom huset och hittar ett fack mellan två reglar utan golvspån.
Flopp.
Inga hundar kvar i huset, men ett fasligt liv i krypgrunden. Katten kommer farande som ett skott upp genom hålet och hundarna försöker komma efter. Fast varje gång de hoppar upp genom (det större och större) hålet i asfaltboarden, så rasar de ner igen.
Resultat, ett fyra meter långt hål och två välisolerade hundar. Lärdom, asfaltboard tål inte 2x40kg glada hundar.

2. En skitsak
Av någon orsak (jag tror att något tungt skulle flyttas) hade en massa folk bjudits hem till renoveringsprojektet.
Riktig toa fanns inte och bekantskapskretsens pajas måste göra nummer två. Inga problem - han klättrar upp på en gren, cirka två meter upp och sitter där, sjungandes, medan han uträttar det som naturen kräver.
Sen är han färdig och skall ner. Men först skall han ju dra upp byxorna och då blir det problem med balansen. Han faller baklänges. Förutom skit (!) finns där även sten.
Vi ringer ambulansen - ambulanskillarna frågar "hur gick detta till?" Vad svarar man på det? Han slog sig åtminstone inte allvarligt.

3. Att slå bort en bräda.
Mellan takstolarna i uthuset sitter lite murkna bräder fastspikade. Jag skall ta bort dem. Jag sitter/ligger på en takstol och hamrar på bräderna. Snart är de nästan lösa, "en smäll underifrån kommer att lösa biffen" konstaterar jag vant (?). Då tappar jag hammaren.
"Inga problem, det här fixar jag med handen", lutar mig frammåt, svingar och träffar.. en spik, som sticker genom brädan. Svordomar och ridå.

4. Att dra sladd till stereon.
Medan jag bodde i studentlägenhet skulle jag dra signalkabel till stereon, från vardagsrummet till köket.
Väggen uppskattningsvis 30cm tjock, i betong.
Verktyg, borrmasklin utan slagfunktion.
Önskemål, 2 hål diameter 15mm styck.
Åtgång, 3 dagar heltid, två borrmaskiner, fem dussin borr, tre sura grannar och en bortdomnad hörsel.
Resultat, ett kraterliknande hål genom väggen.
Två dagar efter avslutat borrprojekt kommer bredbandsinstalatören på besök och borrar hål för internet, fem centimeter ifrån min krater. Han fixar det på fem minuter med sin monsterhilti. :(

/ Fredrik
 
  • Gilla
Raptor50 och 6 till
  • Laddar…
Tornhill 2 skrev:
Väggen uppskattningsvis 30cm tjock, i betong.
Verktyg, borrmasklin utan slagfunktion.
Önskemål, 2 hål diameter 15mm styck.
Åtgång, 3 dagar heltid, två borrmaskiner, fem dussin borr, tre sura grannar och en bortdomnad hörsel.
Resultat, ett kraterliknande hål genom väggen.
Underbart! (y):eek:
 
Mikael_L
@ Tornhill 2 aka Fredrik.
ROTFLOL
 
Jag måttade för ett nytt fönsterbleck, skrev ner måttet och svängde förbi plåtisen. Dagen efter cyklade jag förbi honom igen och hämtade upp det nya bläcket. Med jobbväskan på ryggen, barnsadel på cykeln, ngt tighta jeansshorts och bläcket i handen äntrade jag hojen, fastnade med foten, spräckte shortsen i grenen och for i backen., men jag räddade bläcket!

Efter lite marande var jag till slut hemma och sprang upp på altanen och lade dit bläcket. 10 centimeter för kort, ett klassiskt talmeterfel!

http://db.tt/dsrnlU6X
 
Japp, en talMeter är exakt 10cm....
 
Jag antar att det inte bara är jag som ett antal gånger klantat mig och kapat efter 2m märket när jag måttat upp reglar på över 2m med tumstocken? :)
 
Underbar tråd!! Sitter på bussen och skrattar så jag gråter ....:)))
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.