hej finns det någon som byggt vårgårda hus? Eller har bilder att visa? gärna ekängen.
 
Hej ! vi skall bygga ekängen 4. ska ner till säljaren och skriva papper i morgon. :)
Har ni varit och tittat husknuten i göteborg där står ett ekängen 4.
 
Jo vi har byggt (2006) Vårgårdahus i Göteborg. Det har gått väldigt bra.
 
Mina svärföräldrar och även sambons kusin har byggt vårgårdahus nyligen
i bollebygd, mellan borås och göteborg
de har tyvärr haft mycket problem. det kom dit polska arbetare som inte hade en aning om vad de gjorde. kusinens hus slutbesiktiades för två veckor sedan men de kan inte flytta in.
bes.mannen hittade 15 fel bara i hallen. de har väldiga problem. entreprenören är svensk men han har i sin tur tagit in polacker.
deras trappa står uppstäld på några sockelbitar, 50 repor i parketten, en hel vägg sned
skortenen gick rakt upp i en takstol m.m m.m
svärföräldrarna fin som tur vad bort dem efter några veckor genom att tjata, kräva arbetsintyg m.m m.m
 
Är försäljaren från Göteborg eller Borås? :surprised:
 
Var byggde dom !
 
Vi bygger ett modifierat ekängen 4 i eskilstuna. Det går kanonbra. inflyttning om 4 veckor.
 
de byggde i Bollebygd.
tror säljaren är från göteborg
det är framförallt entreprenören de haft problen med. han hade ju
ingen kunskap alls.
de monterade upp ångspärren i taken innan nockpannorna var på och eftersom det är öppen nock för ventilation så snöade det in och la sig på plasten. det blev mycket extraarbete.
jag hoppas dock att vårgårda inte anlitar denna entreprenören något mer. säljaren hade tydligen sagt det men man vet ju aldrig
 
Vi byggde som sagt i Göteborg med säljare från Göteborg (husknuten). Snickare (tillika byggsamordnare) var Delphi Bygg AB. Alla entreprenörerna verkade vara från göteborgsområdet och känna eller åtminstone känna till varandra och alla gjorde bra jobb verkar det som.
 
Hej,
Vi är ett yngre par som är i nybyggartankar med Vårgårdahus i Skåne och är nu jätte oroliga när vi läser detta, vi har fått reda på att det är polska byggare som ska bygga vårt om nu allt går vägen! Men nu känns det väldigt otryggt och vet inte riktigt hur vi ska gå vidare och vilka krav man kan ställa,,,,och få dem byta till andra byggare....
Det känns ju heller inget vidare när man nu sett på TV hur dessa "nybyggarförsäkringar" fungerar,,,,att man nästan inte har något skydd alls om det nu skulle gå fel någonstans,,,verkar ju inte som om någon tar ansvar...

Är jätte tacksamma om vi får alla tips vad gäller polska byggare etc. och hur man ska tackla detta för att inte gå i en "fälla" som man sen inte kan komma ur....det är vårt första hus.







 
begar att fa se arbetsintyg pa alla polska arbetare.
 
Hej igen,
Tack för ditt svar!
Om vi får arbetsintyg berättar det då hur "kunniga" de polska hantverkarna är? hur vet vi att de är utbildade och kan göra fackmannamässigt jobb?
Förstår att detta är svårt att kontrollera, det kan ju gå hur tosigt som hellst i byggnationen ändå,,,,
Utöver en KA ansvarig som Vårgårdahus har kan man anlita en utomstående "egen" KA ansvarig som övervakar?
Känner oss lite vilsna här,,,

Tack på förhand för alla tips!
 
Den kvalitetsansvariga är alltid en du utpekar (och betaler), han skall stå på din sida, och inte ha några bindningar till husleverantören eller underentreprenörer.
Detta gäller vid delad entreprenad - vid totalentreprenad vet jag inte.

/J
 
Hej,
Det är totalentreprenad, vi kommer köpa nyckelfärdigt hus, Vårgårdahus är de som säljer tomten också,,,,så vi kan inte själv styra och välja byggare och kvalitetsansvariga vad jag förstår de har ju sina egna, därför är vi lite ängsliga nu,,,,det hade kännts bättre om vi själva kunnat välja.
Om vi ska gå vidare så är vi ju låsta i Vårgårdas "nät" och vi bara hoppas och önskar att de polska arbetarna kan göra ett fackmannamässigt jobb,,,,,vi känner oss mycket osäkra i denna affär. Vi ska diskutera med Vårgårdas representant.....
Tack igen för alla svar!




 
Ang Kvalitetsansvarige så ska han/hon vara OPARTISK. Men det är du som kund som anlitar KA, gå inte på hussäljarnas argument att det ingår. Deras ÄR PARTISK.

Han som sålde vårat hus sa att han inte vill ens påverka vårat val av KA, det är vi som köpare som ska känna förtroende för KA, inte hussäljaren.


 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.