kamilenski skrev:
Du är klok. Och har rätt. Men vilken man är nöjd i hemmet med kvinnosysslor ;)
Vilken kvinna är nöjd i hemmet med kvinnosysslor :)? Allt färre!
De är ju görtrista!!! Och hur väl man än gör dem så måste man börja om från början dagen efter...
 
Och därför skapade Gud iRobot Roomba.
Amen
 
Milkshaken
bara detta ordet "Kvinnosyssla".......?? men hallå, vilket århundra kommer du ifrån kamilenski...?
Ässch, bara att hjälpas åt, och inte ha några fördomar hit eller dit... alla ska väl dra sitt strå till stacken i en familj..det handlar inte ett dugg om kvinno eller manssyssla, det förder ju bara Fi ännu mer.....
Imorse stod jag och handdiskade alla festglas och tallrikar... jag erbjöd mej,, min fru tog handduken och torkade.... Gjorde jag då en "Kvinnosyssla" eller tog jag bara mitt självklara ansvar i ett väl fungerande hushåll?
 
kamilenski skrev:
Och därför skapade Gud iRobot Roomba.
Amen
En ursäkt till ny kul apparat är ju alltid välkommen :)!
 
Du vet att vi är av samma art va? Det är bara Y-kromosomen som skiljer oss åt. Denna lilla missbildade kromosomrest gör hela skillnaden mellan män och kvinnor, men den avgör INTE vilka sysslor som är manliga och kvinnliga, den grejen är helt och hållet social.
 
Jag är ganska så säker att många (kanske 99%) av män är av samma åsikt. Och även kvinnor. Men inte många vågar prata om det. Att tvätta, städa, laga mat har alltid varit kvinnosysslor.
Men visst blir det vanligare att vi (män) tar hand om en del av detta arbetet. Samtidigt tvingar det oss att satsa lite mer på att automatisera det så mycket som möjligt.
Det är vi som ser till att ha moderna väl fungerande vitvaror eller fordon m.m.

Jag vill se en man som föder och sen ammar :)
 
kamilenski skrev:
Vill inte fördärva en annan tråd

[länk]

Ifall ni har andra åsikter

:D
Tackar så mycket för trådräddningen... ;)

Rent juridiskt, så är det mannen i huset som äger såväl tvättstuga som kök då jag kom inflyttandes efter att han blivit av med sin föregående tant.
Jag har tyvärr haft lite svårt att hävda min åsikt om att vi ska dela 50/50 på hushållsarbetet, där mitt ansvar skulle vara att stöka till och hans ansvar att städa upp, så rent praktiskt blir det så att vi gör det mesta tillsammans, kanske dock med viss övervikt på mig vad gäller matlagningsansvaret, mest för att jag faktiskt tycker det är kul (och jag gör godare såser än honom!) och han har mer övervikt på städning (för att hans toleranströskel för stök är lägre än min).
Tvätt sköter vi tillsammans, stryker gör vi inte alls, bilarna sköter var och en sin egen (mången herre bland grannarna har stirrat avundssjukt på maken där de legat och kravlat för att byta däck på frugans bil, eftersom min käre inte har behövt gjort detta på min bil, det har jag alltid skött själv). Hemmabyggen och renoveringar hjälps vi åt med efter förmåga; jag har en fobi för stegar (inte höjdfobi, lyft gärna upp mig på ett tak, men jag klarar inte av att klättra på stegar) så jag håller mig markbunden och målar så långt jag når, sen servar jag med hantlangning och servering av kall öl...

Som nån skrev tidigare i tråden ; Hitta den lösning som båda är nöjda med, oavsett hur den ser ut!
 
Men seriöst! Vi kvinnor måste skippa vår tolkningsföreträde på hur saker och ting ska göras hemma! Är det också en generationsfråga som håller på att försvinna?
Jag erkänner själv grava försyndelser på området, har förhoppningsvis sjukdomsinsikt nog att vara bättre nu.
 
När jag och min sambo först flyttade ihop så hjälpte jag honom med matlagningen men sedan hjälpte inte han mig med disken (ingen diskmaskin) vilket gjorde att jag aldrig fick sitta ner. Men sedan så bestämde vi helt enkelt att han lagar mat och jag diskar så finns det alltid ro för en av oss (fast nu när vi fått barn så är det kanske inte så mycket ro kvar). Ibland blir han less på att laga och vill att jag gör det och då säger jag att det kan jag göra om han diskar så ställer han sig vid spisen ganska snabbt. Pizza lagar vi tillsammans.

Däremot så har jag hand om all tvätt, tycker att han gör fel. Men stryker gör vi åt oss själva. Vilket resulterat i att jag bara använder skjortorna tills de är tvättade första gången. Ska köpa ett sådant där ångstrykjärn som stryker direkt på galgen för att lösa det. Har satt ett uttag i klädkammaren i vårt nybygge bara för det...

Och han tar alltid ut soporna, jag avskyr att göra det. Det enda problemet vi har är egentligen dammsugningen för han ogillar det och jag får ont i ryggen av det. Men nu ska vi köpa en robotdammsugare tänkte vi.
 
iRobot Roomba?

Pratade nyligen med en kompis son som öppnade lite mina sinnen. Han menar att många av hans kompisar o folk han känner, "hämtar" kvinnor från Öst o Asien o är mycket lyckliga...

Ska ringa min son o tipsa honom ;) det :)
 
Redigerat:
Milkshaken
Byggankan: Om du vill få din man till att dammsuga.... inga problem,,, köp en Kirbymaskin..... Du ska såklart inte ge 30.000 för den, det finns på blocket för typ 5.000:- .... Sen kommer han inte låta dig dammsuga en sekund...:)
 
Milkshaken skrev:
Byggankan: Om du vill få din man till att dammsuga.... inga problem,,, köp en Kirbymaskin..... Du ska såklart inte ge 30.000 för den, det finns på blocket för typ 5.000:- .... Sen kommer han inte låta dig dammsuga en sekund...:)
Muahaha, Kirby! Säkert strålande apparat för 5.000 :- men som sagt inte 30.000.
Det kom hem en Kirby-försäljare till mig för ett antal år sen. Jag trodde vi hade fått en bonuspresent i form av en rengöring av vår soffa som tack för att min dåvarande man svarat på några marknadsfrågor om städning. Enter Kirby-mannen, som vill sälja en dammsugare för 24.000. "Då får den allt komma ut och dammsuga själv", tyckte jag.
Kirby-mannen insåg att han hade svårt motstånd, men dammsugarförsäljare är ett segt släkte. Jag insåg ju snabbt vad det var frågan om, men jag var sjuk och febrig och orkade inte hysta ut honom, och jag HADE ju blivit lovad en välbehövlig soffrengörning!
Han talade mycket om "kvalsteravföring" och ville att jag skulle dammsuga vardagsrummet med min egen dammsugare först.
Det ville inte jag, om han tänkte dammsuga min matta så förlorade det ju hela poängen för mig om jag ändå måste arbeta först. Jag är sjuk, är han inte klar snart och NÄR SKA HAN RENGÖRA MIN SOFFA?
"Den har drivrutiner utvecklade av NASA" förkunnade han och det fick mig faktiskt att lystra lite och undra "Åhå, sitter det någon sorts processor i då?".
"Öh, näh, hm, det är liksom MEKANISKA drivrutiner!" Mekaniska drivrutiner :D?

Till slut insåg han att han inte kom undan att åtminstone göra en attack mot vår soffa ("Hm, jaha, ni hade alltså blivit lovade en soffrengöring, säger du?) och fluffade ut lite skum ur Kirby:n och duttade ut den ganska tafatt med handen över soffan. När skummet tagits bort från soffan så tittade vi båda granskande på soffan. Det var lätt att se att den inte höjts till något iakttagbart högre stadium av renhet. "Det finns starkare medel" mumlade han uppgivet.
Ungefär där kom dåvarande maken och avhyste honom vänligt men bestämt. Soffan blev ju inte renare, men det var en ganska surrealistiskt underhållande upplevelse :)!
 
Kirby. Haha. För många år sen har vi "vunnit" en gratis mattdammsugning. Varför inte. Stackaren (säljaren )trodde inte sina ögon då jag placerade min fåtölj vid utgången och sa "nu dammsuger du mattan o jag tittar med Walkman på!". Jag har sagt att han får låna min tel för att ringa polisen...
Mattan blev ren :) Och han förbannat som fan...
Vi skrattar än (jag med hustrun).
 
Milkshaken
ja säljare som är oseriösa blir inte långvariga, tyvärr så säljs maskinen på fel sätt, det har skrivit om i en annan tråd...
jag skulle kunna komma hem och ge er en riktig demo, helt utan köpkrav, då jag ju inte har någon att sälja...:) Men jag har demoutrustningen kvar och kan ta med min egen maskin med alla tillbehör...
Jag skulle kunna ge er en avslappnad demo, så ni verkligen får se vad det är.... Tippar starkt på att ni inte kommer att skratta, utan just kanske t.om spy.... Det fick jag några till att göra när jag sålde -97...:) På den tiden gjorde vi "riktiga demos"...:):)
Det värsta som skulle kunna hända förutom att ni skulle spy, det är att ni skulle få en toppfin matta. soffa, bilklädsel, polerat golv eller en duschkabin fri från alla kalkrester mm mm...:)


Tillägg: den här tråden är det:
http://www.byggahus.se/forum/ovriga-diskussioner/119442-en-bra-pasloes-dammsugare.html
 
Redigerat:
Tyresö
kamilenski skrev:
Ett tips grabbar!

Vill ni slipa tvättstugan är det bara att tvätta tjejens dyra kläder i 90 grader! Sen kan ni njuta resten av livet med bira i handen.
Köket? Bjud svärmor på fin middag. Servera nästan svart. Eld, eld, eld. Stek i 1 timma!

Sen lagar de växelvis middagar ... JAG VET :D


Nähä du kamilenski - där har du fullständigt fel ! Min fru skulle bli glad om jag tvättade sönder hennes kläder - då får hon ju en anledning att köpa nya....

Eftersom min fru har som intresse att laga mat, så blir det ganska naturligt att hon lagar all mat. Eftersom jag har mina tokiga arbetstider, så har det också där fallit sej naturligt att min fru sköter all markservice här hemma.

Men att medvetet "misslyckas" för att slippa göra, är ett lite respektlöst sätt att bete sej mot sin fru. Då tycker jag att det är ärligare att försöka hitta på ett sätt som skapar ett samarbete - är man gift, då är det väl ändå tänkt att man ska spela i samma lag och hjälpas åt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.